Vegan Protein Bread

“Waarschijnlijk het lekkerste vegan proteïnebrood. ”

Gratis shaker
  • Vegan Protein Bread
  • Vegan Protein Bread
Direct leverbaar
230 g
6,99 €
(30,39 €/1 kg) Incl. btw & plus Verzending
  • 10% korting
  • Je volgende bestelling wordt elke 4 weken automatisch geplaatst.
  • Je kan je bestelfrequentie in het winkelwagentje wijzigen.
Icon frisches Brot.
Lekker krokant
Net van bij de bakker
Glutenfrei Icon
100% Bio
gluten- & sojavrij
Ideaal voor een glutenvrij dieet
Muskelaufbau Icon
90 g proteïne*
meer proteïne - minder koolhydraten
Ohne weitere Zutaten
Zonder onnodige toevoegingen
Enkel mengen met water
Inkopen doen is overbodig
Nährstoff Icon
Voedingsstoffen-kick dankzij superfoods
Premium zaden en pitten
In plaats van tarwemeel
Ingrediënten

Pompoenpitproteine (99% pompoenpit ontolied en geroosterd, zout)*, lijnzaad* (14%), gemalen vlozaad*, ​amandelmeel*, zonnebloempitproteine* onbewerkt, zonnebloempitten* (7%), pompoenpitten*(7%), ​sesam*​*, boekweitmeel*(3%), Weinstein bakpoeder (natriumhydrogencarbonaat, zuurmiddel: Weinstein, maizena*), zeezout, citrusvezel (*uit gecontroleerde biologische landbouw, EU-controlesysteem)

Verkehrsbezeichnung

Droogmix voor de productie van glutenvrije deegwaren.

Voedingswaarden per 100 g bakmix per 50 g brood (2 sneetjes)
Energie 1621 kJ / 390 kcal 478 kJ / 115 kcal
Vet 19 g 5,5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2,6 g 0,8 g
Koolhydraten 7,2 g 2,1 g
waarvan suiker 2,0 g 0,6 g
Eiwit 36 g 11 g
Vezels 24 g 7 g
Zout 1,9 g 0,6 g
opmerking
Een afwisselende en evenwichtige voeding en een gezonde lifestyle zijn belangrijk. Kan sporen van soja, pinda's en andere noten bevatten. 
Dosering & bereiding
  • Bakmix met 230 ml water mengen, tot je een homogeen deeg hebt.
  • Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Roer het deeg opnieuw door.
  • Leg het deeg in een ingevette bakvorm of met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het brood gedurende 50 minuten op 175 °C in het midden van de oven.

Opmerking: De juiste baktijd kan variëren per type oven. Houd bij het bakken met hetelucht het brood na 40 minuten in de gaten, aangezien de baktijd door de betere temperatuurverdeling korter kan zijn.

Ons Vegan Protein Bread is volledig vrij van bewaarmiddelen. Daarom raden we je aan om het gebakken brood binnen 2 dagen te consumeren. Het gebakken brood kan ook in porties worden ingevroren en naar behoefte worden ontdooid.

Tip
Met een mes kan je controleren of het brood goed gebakken is: steek het mes verticaal in het dikste deel van het brood. Blijft er geen deeg aan het mes plakken, dan is het brood klaar. Bij een heteluchtoven kan je dit al na 40 minuten testen. Een bakmix (230 g) is goed voor ongeveer 360g brood.

Onze favoriete recepten.

Rezept: Avocado-Rote Bete Sandwich

Boterhammen met rode biet hummus

Voedingswaarden per 100 g: 107 kcal, 6 g eiwit, 8 g koolhydraten, 6 g vet
Per portie: 175 kcal, 24 g eiwit, 24 g koolhydraten, 22 g vet

Dit heb je nodig:

2 sneetjes Vegan Protein Bread
265 g kikkererwten
1 rode biet, gekookt
3 el tahini
½ citroen
1 teentje knoflook
1 tl komijn
3-4 el koud water
½ tl zout
Toppings naar smaak

Zo maak je het: 
  • Die Kichererbsen mit Wasser abspülen und abtropfen lassen. 
  • Giet het vocht van de kikkererwten af en mix met een staafmixer of foodprocessor tot een glad geheel.
  • Smeer 1 eetlepel hummus op de sneetjes brood. Bewaar de rest in de koelkast.
  • Werk naar smaak af met tuinkers, kikkererwten, sesamzaad en zeezout.
Rezept: Avocado-Rote Bete Sandwich

Boterham met avocado

NVoedingswaarden per 100 g: 182 kcal, 9 g eiwit, 3 g koolhydraten, 11 g vet
Per portie: 228 kcal, 12 g eiwit, 4 g koolhydraten, 14 g vet

Dit heb je nodig:

2 sneetjes Vegan Protein Bread 
½ Avocado
enkele blaadjes sla
Toppings: zout, peper, chili flakes

Zo maak je het: 
  • Beleg de sneetjes brood met sla. 
  • Snijd de avocado in stukjes en leg ze er bovenop. 
  • Kruid naar smaak af met peper, zout en chili. 
Rezept: Avocado-Rote Bete Sandwich

Boterham met aardbeienjam

Voedingswaarden per 100 g: 121 kcal, 6 g eiwit, 12 g koolhydraten, 4 g vet
Per portie: 145 kcal, 12 g eiwit, 6 g koolhydraten, 6 g vet

Dit heb je nodig:

2 sneetjes Vegan Protein Bread 
200 g aardbeien, vers of uit de diepvries
2 el agavesiroop (optioneel) 
2 el chiazaad

Zo maak je het:
  • Meng de aardbeien met de agavesiroop in een pan en laat het 10 minuten koken.
  • Plet het mengsel met een lepel. Als je je jam graag glad wil, kan je hem ook pureren.
  • Meng de chiazaden erdoor en laat de jam volledig afkoelen. De chiazaden moeten minstens 30 minuten kunnen opzwellen.
  • Smeer de jam op beide sneetjes brood.
Gemiddelde klantbeoordeling
Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar op Nederlands.
Veelgestelde Vragen
Komt veganistische proteïne van andere bronnen dan planten?

Plantaardige proteïne is even effectief als dierlijke proteïne. Vooral wanneer je ze zorgvuldig selecteert en juist combineert. Dit is exact wat onze voedingswetenschappers voor ons Vegan Protein Bread gedaan hebben. Ons Vegan Protein Bread levert je de ideale mix aan proteïne, met daar bovenop de beste zaden en superfoods. Bovendien brengen veganistische proteïnebronnen variatie in je dieet, wat je lichaam alleen maar ten goede komt.

Waarom is proteïnebrood beter dan tarwebrood?
Omdat proteïnebrood voedingswaarden bevat die je lichaam verder brengen. Twee sneetjes bevatten maar liefst 11 g proteïne, en maar 3.1 g koolhydraten.*** Bovendien bevat ons proteïnebrood gezonde vetten en micronutriënten uit superfoods. Daarnaast zal je dankzij het hoge vezelgehalte ook langer verzadigd blijven. Een absolute winner!
Kan ik dagelijks proteïnebrood eten?

Ja, ons proteïnebrood is geschikt voor dagelijks gebruik. Zoals elke voedingspatroon met veel proteïne, raden we je aan om genoeg water te drinken. Een vuistregel: als je meer dan 1.5 g proteïne per kg lichaamsgewicht inneemt, drink je best minstens 2 tot 3 liter water per dag.

Wat is de consistentie van Vegan Protein Bread?

Lekker zacht langs de binnenkant, heerlijk krokant langs de buitenkant. Het hoge proteïnegehalte zorgt daarnaast voor een zachte, luchtige consistentie. De superfoods en zaden zorgen voor de stevigheid. Geen nood als het deeg wat te lopend wordt bij het mengen. Eens je het deeg hebt laten rusten gedurende 30 minuten, zal het de perfecte consistentie hebben om te kneden en vormen.

Hoeveel vet bevat het Vegan Protein Bread?

Twee sneetjes bevatten 8.3 g vet.** Deze vetten komen uit de zaden en pitten in het brood. Bijvoorbeeld lijnzaad, amandelen en sesamzaden zijn rijk aan gezonde vetten. Ons Vegan Protein Bread bevat geen transvetten of goedkope oliën.

Hoe lang kan ik het brood bewaren?

Aangezien ons brood geen additieven of bewaarmiddelen bevat, kan je het na het bakken ongeveer 2 dagen in een broodtrommel op kamertemperatuur bewaren. Als je er langer van wilt genieten, dan kan je het brood in sneetjes snijden en in de diepvries bewaren. Vervolgens kan je het ontdooien op kamertemperatuur of in de toaster en er direct van genieten. Geen zorgen, dit heeft helemaal geen effect op de voedingswaarden van het brood.

Bovendien is het helemaal niet erg als je het deeg een paar minuten langer laat rijzen. We raden je wel aan om de tijd in het oog te houden, zodat je een zo perfect mogelijk brood hebt.

Waarom is de verpakking zo klein?

Omdat we geen artificiële ingrediënten of bewaarmiddelen gebruiken. Aangezien de mix bestaat uit premium en natuurlijke ingrediënten, is het belangrijk om het telkens vers te bakken. Als je meer dan één brood wil bakken, dan is ons pack of 5 helemaal voor jou weggelegd. Op die manier bespaar je 10% en kan je zoveel brood bakken als je wil.