Geniet van ovenvers brood. Zonder schuldgevoel.
Hou je van brood, maar hebben je spieren proteïne nodig? Staan koolhydraten in de weg van je beach body? Dan is ons Vegan Protein Bread de juiste oplossing voor jou. Minder koolhydraten en meer proteïne voor de verzorging van je spieren. Zeg dankzij het hoge vezelgehalte vaarwel aan een hongergevoel. En krijg een extra vitamine-kick uit premium pitten en zaden. Natuurlijk en 100% biologisch.
- Minder koolhydraten, meer proteïne*
- Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen
- 100% vegan & biologisch - zonder gluten & soja

Ons geheim recept? Geen gluten. Geen troep.

Vergeet een overload aan gluten, minderwaardige soja en kunstmatige toevoegingen. Ons Vegan Protein Bread verzorgt je spieren met plantaardige premium proteïne. Hoogwaardige superfoods leveren je een extra portie voedingsstoffen. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. En psyllium maakt het brood lekker luchtig. Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen. Net zo lekker als brood van de bakker.
- 100% biologisch, vegan, gluten- en sojavrij
- Natuurlijke premium ingrediënten en wijnsteenbakpoeder
- Ontwikkeld door diëtisten en professionele chefs
Viel Eiweiß? Klar!
Nur anders, als du denkst.
Een brood boordevol proteïne.
Krijg je door veganistische levensstijl te weinig proteïne binnen? Met ons Vegan Protein Bread is dit officieel verleden tijd. Hoogwaardige proteïne uit pompoen- en zonnebloempitten en amandelmeel. Een proteïnemix die alles heeft wat je nodig hebt. En gewoon ongelofelijk lekker is. Met hoogwaardige voedingswaarden die voor zich spreken: 11 g proteïne en 2 g koolhydraten per portie*. Ter vergelijking: bij klassiek tarwebrood is het omgekeerde het geval.
- 11 g proteïne in 2 sneetjes**
- Een derde van de koolhydraten**
- Rijk aan plantaardige eiwitten
Ganze 13 g Protein und nur 3,5 g Kohlenhydrate. So viel liefern dir 2 knackige Scheiben unseres Proteinbrots.** Zum Vergleich: Bei der gleichen Menge klassischem Weizenbrot ist es genau umgekehrt. Dafür sorgt eine ausgeklügelte Kombination verschiedener Proteinquellen. Angeführt wird dein Eiweiß-Kick von Milch- und Eiprotein. Das eine aus reiner Weidemilch. Das andere von freilaufenden Hühnern. Abgerundet mit einem perfekt abgestimmten Mix aus Mandelmehl und Superfoods.
- 13 g Protein in 2 Brotscheiben**
- ein Drittel weniger Kohlenhydrate**
De perfecte mix uit zaden en pitten.

Lijnzaad
Hoogwaardige omega 3-vetten.

Amandelen
Hoogwaardige voedingsstoffen.

Psyllium
Bron van natuurlijke vezels.

Pompoenpitten
Hoogwaardige plantaardige proteïne.
Brood bakken was nog nooit zo simpel.

1. Doe de volledige bakmix in een kom. Meng goed met water.
Laat 30 minuten rijzen.

2. Leg het deeg in een ingevette bakvorm of met bakpapier beklede bakplaat.

3. Bak op 175 °C in het midden van de oven gedurende ca. 50 minuten. De exacte baktijd kan variëren naargelang het type oven.

4.Laat het brood afkoelen. Snijd in sneetjes en geniet!
Op zoek naar inspiratie?
Neem eens een kijkje naar onze lievelingsrecepten.
* Per Vegan Protein Bread.
** In vergelijking met klassiek tarwebrood.
*** Deze informatie heeft betrekking op het gebakken resultaat van een volledige Protein Bread-bakmix, waarbij 1 sneetje een gemiddeld gewicht van 25 g heeft. Werkelijk gewicht en voedingswaarden kunnen licht variëren.
Pompoenpitproteine (99% pompoenpit ontolied en geroosterd, zout)*, lijnzaad* (14%), gemalen vlozaad*, amandelmeel*, zonnebloempitproteine* onbewerkt, zonnebloempitten* (7%), pompoenpitten*(7%), sesam**, boekweitmeel*(3%), Weinstein bakpoeder (natriumhydrogencarbonaat, zuurmiddel: Weinstein, maizena*), zeezout, citrusvezel (*uit gecontroleerde biologische landbouw, EU-controlesysteem)
Droogmix voor de productie van glutenvrije deegwaren.
Voedingswaarden | per 100 g bakmix | per 50 g brood (2 sneetjes) |
---|---|---|
Energie | 1621 kJ / 390 kcal | 478 kJ / 115 kcal |
Vet | 19 g | 5,5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2,6 g | 0,8 g |
Koolhydraten | 7,2 g | 2,1 g |
waarvan suiker | 2,0 g | 0,6 g |
Eiwit | 36 g | 11 g |
Vezels | 24 g | 7 g |
Zout | 1,9 g | 0,6 g |
- Bakmix met 230 ml water mengen, tot je een homogeen deeg hebt.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Roer het deeg opnieuw door.
- Leg het deeg in een ingevette bakvorm of met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het brood gedurende 50 minuten op 175 °C in het midden van de oven.
Opmerking: De juiste baktijd kan variëren per type oven. Houd bij het bakken met hetelucht het brood na 40 minuten in de gaten, aangezien de baktijd door de betere temperatuurverdeling korter kan zijn.
Ons Vegan Protein Bread is volledig vrij van bewaarmiddelen. Daarom raden we je aan om het gebakken brood binnen 2 dagen te consumeren. Het gebakken brood kan ook in porties worden ingevroren en naar behoefte worden ontdooid.
Onze favoriete recepten.

Boterhammen met rode biet hummus
Voedingswaarden per 100 g: 107 kcal, 6 g eiwit, 8 g koolhydraten, 6 g vet
Per portie: 175 kcal, 24 g eiwit, 24 g koolhydraten, 22 g vet
2 sneetjes Vegan Protein Bread
265 g kikkererwten
1 rode biet, gekookt
3 el tahini
½ citroen
1 teentje knoflook
1 tl komijn
3-4 el koud water
½ tl zout
Toppings naar smaak
- Die Kichererbsen mit Wasser abspülen und abtropfen lassen.
- Giet het vocht van de kikkererwten af en mix met een staafmixer of foodprocessor tot een glad geheel.
- Smeer 1 eetlepel hummus op de sneetjes brood. Bewaar de rest in de koelkast.
- Werk naar smaak af met tuinkers, kikkererwten, sesamzaad en zeezout.

Boterham met avocado
NVoedingswaarden per 100 g: 182 kcal, 9 g eiwit, 3 g koolhydraten, 11 g vet
Per portie: 228 kcal, 12 g eiwit, 4 g koolhydraten, 14 g vet
2 sneetjes Vegan Protein Bread
½ Avocado
enkele blaadjes sla
Toppings: zout, peper, chili flakes
- Beleg de sneetjes brood met sla.
- Snijd de avocado in stukjes en leg ze er bovenop.
- Kruid naar smaak af met peper, zout en chili.

Boterham met aardbeienjam
Voedingswaarden per 100 g: 121 kcal, 6 g eiwit, 12 g koolhydraten, 4 g vet
Per portie: 145 kcal, 12 g eiwit, 6 g koolhydraten, 6 g vet
2 sneetjes Vegan Protein Bread
200 g aardbeien, vers of uit de diepvries
2 el agavesiroop (optioneel)
2 el chiazaad
- Meng de aardbeien met de agavesiroop in een pan en laat het 10 minuten koken.
- Plet het mengsel met een lepel. Als je je jam graag glad wil, kan je hem ook pureren.
- Meng de chiazaden erdoor en laat de jam volledig afkoelen. De chiazaden moeten minstens 30 minuten kunnen opzwellen.
- Smeer de jam op beide sneetjes brood.
Veelgestelde Vragen
Plantaardige proteïne is even effectief als dierlijke proteïne. Vooral wanneer je ze zorgvuldig selecteert en juist combineert. Dit is exact wat onze voedingswetenschappers voor ons Vegan Protein Bread gedaan hebben. Ons Vegan Protein Bread levert je de ideale mix aan proteïne, met daar bovenop de beste zaden en superfoods. Bovendien brengen veganistische proteïnebronnen variatie in je dieet, wat je lichaam alleen maar ten goede komt.
Ja, ons proteïnebrood is geschikt voor dagelijks gebruik. Zoals elke voedingspatroon met veel proteïne, raden we je aan om genoeg water te drinken. Een vuistregel: als je meer dan 1.5 g proteïne per kg lichaamsgewicht inneemt, drink je best minstens 2 tot 3 liter water per dag.
Lekker zacht langs de binnenkant, heerlijk krokant langs de buitenkant. Het hoge proteïnegehalte zorgt daarnaast voor een zachte, luchtige consistentie. De superfoods en zaden zorgen voor de stevigheid. Geen nood als het deeg wat te lopend wordt bij het mengen. Eens je het deeg hebt laten rusten gedurende 30 minuten, zal het de perfecte consistentie hebben om te kneden en vormen.
Twee sneetjes bevatten 8.3 g vet.** Deze vetten komen uit de zaden en pitten in het brood. Bijvoorbeeld lijnzaad, amandelen en sesamzaden zijn rijk aan gezonde vetten. Ons Vegan Protein Bread bevat geen transvetten of goedkope oliën.
Aangezien ons brood geen additieven of bewaarmiddelen bevat, kan je het na het bakken ongeveer 2 dagen in een broodtrommel op kamertemperatuur bewaren. Als je er langer van wilt genieten, dan kan je het brood in sneetjes snijden en in de diepvries bewaren. Vervolgens kan je het ontdooien op kamertemperatuur of in de toaster en er direct van genieten. Geen zorgen, dit heeft helemaal geen effect op de voedingswaarden van het brood.
Bovendien is het helemaal niet erg als je het deeg een paar minuten langer laat rijzen. We raden je wel aan om de tijd in het oog te houden, zodat je een zo perfect mogelijk brood hebt.
Omdat we geen artificiële ingrediënten of bewaarmiddelen gebruiken. Aangezien de mix bestaat uit premium en natuurlijke ingrediënten, is het belangrijk om het telkens vers te bakken. Als je meer dan één brood wil bakken, dan is ons pack of 5 helemaal voor jou weggelegd. Op die manier bespaar je 10% en kan je zoveel brood bakken als je wil.