Ein Trainer trainiert und motiviert eine Frau bei Sit-ups

Trainingscoach - overzicht

Trainingsschema maken
Er worden zoveel uren in de sportschool of tijdens de training thuis verspild, als je zonder een goed trainingsschema gewoon begint met trainen....

Nu een trainingsschema maken

Spieropbouw training
Wie met spiertraining begint, wil snel succes zien. De manier om de spiermassa op te bouwen is een kwestie van discipline en geduld...

Naar spieropbouw training

Fitness motivatie
Aan het begin van het jaar staat de sportschool vol met gemotiveerde nieuwkomers. Maar dezelfde gezichten zie je weken of maanden later niet meer terug....

Naar fitness motivatie

Krachttraining voor vrouwen
Hoewel krachttraining in de sportschool tegenwoordig echt niet langer alleen het terrein voor mannen is, zijn spieropbouw en krachttraining voor veel vrouwen nog steeds onderwerpen die afschrikken....

Naar krachttraining voor vrouwen

Conditietraining voor beginners
Conditietraining is belangrijk - het maakt niet uit welke sport het is of welk doel centraal staat. Vooral duurtraining is erg geliefd of gehaat. Maar het is het waard. Altijd en voor iedereen. We laten je zien waarom....

Naar conditietraining voor beginners

Conditie opbouwen
Als de basis in orde is en je kunt rennen, zwemmen of fietsen voor een bepaalde periode, is het makkelijk om het uithoudingsvermogen te verbeteren. We leggen je uit waarom training met hartslagmeters de basis is voor een zinvolle conditietraining en waarom....

Naar conditietraining voor gevorderden

Trainingsmethoden - Overzicht

Wij willen je in detail kennis laten maken met de meest effectieve en geteste trainingsmethoden en de voordelen en manieren om het toe te passen in je training....

Naar de trainingsmethoden

Fitness oefeningen - Overzicht

De technische uitvoering is de basis voor een effectieve fitnessoefening. We laten je met illustraties en diagrammen zien hoe de juiste uitvoering eruit ziet...

Naar de fitnessoefeningen
Kies de training die bij je past

Trainingscoach - Motivatie, Techniek & Individualiteit

Als trainingscoach willen wij je motiveren om je lichamelijke doelen voor een lange periode met succes na te streven. Daarnaast willen we op een gestructureerde manier uitleggen hoe we een trainingsschema kunnen opstellen en welke verschillende trainingsmethoden en -technieken beschikbaar zijn voor de specifieke trainingsdoelen.

dit biedt DE ONLINE TRAININGSCOACH van FOODSPRING:

  • Opstellen van een trainingsschema
  • Bijbrengen van trainingsmethoden & -technieken
  • Het opbrengen van motivatie voor je training

Het doel is het ontwikkelen van een gevoel voor de trainingstheorie, wat het belang is van fitnesstraining voor jouw specifieke lichamelijke doel.

onze tip

Zelfs de zwaarste training heeft geen nut als je voeding niet in orde is. Gezonde en evenwichtige voeding is de basis. Daarom raden wij je aan om onze lekkere producten te gebruiken voor het beste resultaat. Ons beste fitness food.  

Lees hier meer over je nieuwe favoriete producten. Het maakt niet uit of je doel afvallen of spieropbouw is - wij hebben voor ieder wat wils. Overtuig jezelf nu.

De klassieke Trainingscoach

Een professionele trainingscoach, in de klassieke zin van het woord, heeft een breed scala aan competenties. Naast de klassieke trainingstheorie, die een goede training van de meest uiteenlopende trainingstechnieken omvat, moet ook de sociale competentie en individuele ondersteuning van elke individuele klant worden gewaarborgd.

De trainingscoach staat voor de grote uitdaging om de eisen van zijn klant en de bestaande algemene voorwaarden (fysiek prestatieniveau, beschikbare tijd, gewenste lichamelijke doelen) te beoordelen en uit deze concrete persoonlijke punten een trainingsschema op te stellen.

De basiscompetenties van een trainingscoach worden daarom onderverdeeld in 3 punten:

  • Motiverend vermogen
  • Individuele probleemoplossing
  • Techniek- en bewegingstraining
.

1. Motiverend vermogen

Een essentiële taak van een trainingscoach is de lange-termijn motivatie & persoonlijke ondersteuning van zijn klanten. Veel mensen verliezen hun motivatie voor de training door een gebrek aan tijd en succes. Vaak ontbreekt het juiste plan voor de training - en excuses worden gevonden en de training wordt geleidelijk aan verwaarloosd.

Dit is waar een trainingscoach begint. Hij ondersteunt je met een gestructureerd trainingsschema en zorgt door middel van persoonlijke coaching op locatie dat je het ook makkelijk kunt toepassen. De trainingscoach helpt je met het onthouden van je gewenste lichamelijke doel in elke trainingssessie - herhaling na herhaling, training na training.

.

2. individuele probleemoplossing

Één van de belangrijkste competenties van een trainingscoach is het individueel oplossen van problemen. Iedereen benadert een coach met zijn "eigen" probleem en persoonlijke doelstellingen en krijgt bijbehorend advies. Voor de meest uiteenlopende problemen kan geen totaaloplossing uit de kast worden gehaald.

Een trainingscoach moet flexibele oplossingen vinden en daarbij rekening houden met de individuele behoeften van elke individuele klant. Terwijl de een vooral ondersteuning nodig heeft in het aanbod van motivatie en begeleiding, kan de focus bij een ander sterk liggen op het leren van individuele oefentechnieken, die hij nodig heeft voor een concreet doel.

3. techniek en bewegingstraining

Techniek en bewegingstraining moeten worden beschouwd als de basiscompetentie van elke trainingscoach. Het doel is om de klant goede oefentechnieken bij te brengen, om motorische vaardigheden te trainen en om verkeerde houdingen te corrigeren. De intuïtieve beheersing van de trainingstechnieken helpt om de risico's op blessures te minimaliseren en spieronevenwichtigheden te voorkomen. De trainingscoach speelt hierin een belangrijke rol en is verantwoordelijk voor de gezondheid van zijn klanten.

.

onze tip

Voor het beste resultaat raden wij je onze gratis Body Check aan. Bepaal je doel, laat je BMI berekenen en ontvang persoonlijk trainings- en voedingsadvies.