Recepten om af te vallen - weg met dat saaie dieet!

Met onze recepten voelt afvallen niet meer aan als een streng dieet. Wij zijn 100% zeker: ook slanke recepten kun heerlijk smaken. Originele recepten met slimme ingrediënten zorgen ervoor dat je je ideale gewicht vol smaak kunt bereiken. 

Onze keukenexperts hebben gezonde recepten voor afvallen ontwikkeld die je aan alle persoonlijke wensen kunt aanpassen: voor vegetariërs, veganisten, sporters, genieters en professionals. 

Ontbijt, lunch, diner, snack, zoet en hartig. Daarbij letten we niet alleen op caloriearme gerechten, maar zorgen we ook voor genoeg voedingsstoffen en een lekkere smaak.


Voor wie zijn deze slanke recepten eigenlijk bedoeld?

In principe voor iedereen. Het maakt niet uit of je een paar kilo kwijt wilt voor de zomer of heel grondig je voeding wilt veranderen vanwege overgewicht. Vooral als je tijdens je dieet bezig bent met figuurcorrigerende training is het belangrijk alle vitale stoffen binnen te krijgen en eiwitrijk te eten. Wie privé of op zijn werk zeer actief is, merkt met onze recepten het beste resultaat. De juiste planning is daarbij erg belangrijk: Wij bieden je hier kant-en-klare recepten aan om af te vallen die binnen no-time klaar zijn en ook makkelijk mee te nemen zijn. Zo kun je afvallen in iedere levensfase. 

Daarnaast bieden wij gezonde recepten en alternatieven voor vegetarische voeding en mensen met een allergie. Het beste is: onze recepten zijn zo lekker, dat je ze graag met vrienden en familie wilt delen. Zo wordt het in vorm komen nog makkelijker en gezelliger!

Voordelen van de shape-recepten

Onze recepten zijn door voedingsexperts ontwikkeld en afgestemd op mensen die een drastische voedingsverandering ondergaan. Wij bieden de nodige voordelen ten opzichte van gangbare dieetvoeding.

1. Rijk aan vitale stoffen

Als je de calorieën vermindert, is het vaak moeilijk om toch aan je noodzakelijke voedingsstoffen te komen. Afgevlakte gevoelens en een gevoeligheid voor infecties zijn vaak het gevolg. Onze shape-recepten bevatten veel goede voedingsstoffen in een caloriearme maaltijd.

2. Veel afwisseling

Goed samengestelde afval recepten motiveren je om door te gaan. De grootste fout in een poging tot afvallen ligt in het beperken tot saaie maaltijden. Eentonige voeding vergt alleen maar onnodig meer discipline van je. Wij hebben onze slanke recepten zowel gezond als lekker gemaakt.

3. Snel gemaakt

Wij hebben shape-recepten samengesteld voor warme en koude gerechten waar je geen eindeloze boodschappenlijst voor nodig hebt en ook geen ingewikkelde instructies hoeft te volgen. Op deze manier kun je caloriearme voeding makkelijk in je dagelijks leven integreren.

Basisregels voor recepten bij lichaamstraining

Ons dagelijkse voedingsmiddelenaanbod bestaat uit talloze caloriebommen, vet en suiker. Daarbij komen nog de chemische toevoegingen. Zelfs als je in de schappen van de supermarkt iets vindt waar “dieet” of “light” opstaat, betekent dit in werkelijk vaak iets anders. Met een beetje basiskennis is het heel makkelijk om simpele, caloriearme gerechten om af te vallen te maken. Wie de basisregels kent, raakt minder gefrustreerd en blijft weg van snack-attacks.

10 basisregels van een ideaal afval recept

  • Low carb werkt. Niet alleen vet maakt dik, maar vaak ook vele koolhydraten
  • Indien je koolhydraten eet, kies dan voor de complexe koolhydraten. Vermijd zoveel mogelijk alles wat zoet smaakt.
  • Recepten met een hoge glycemische index veroorzaken bloedsuikerschommelingen en dus vreetbuien - liever niet dus
  • Proteïne is de ideale hulp: Het verzadigt en zorgt voor sterkere spieren. Daarom zijn eiwitrijke producten zeker een onderdeel van recepten om af te vallen
  • Vergeet de gezonde vetten niet, je lichaam heeft ze nodig - noten, zaden, vette vis. Avocado moet iedere dag op het menu staan.
  • Bakken in plaats van braden bespaart je calorieën uit het het braadvet. Daarnaast behouden groenten op deze manier veel meer belangrijke voedingsstoffen
  • Als je toch wilt braden, kies dan voor plantaardige olie, bijvoorbeeld kokosolie - het is rijk aan onverzadigde vetzuren en daarmee belangrijk voor je hart en vaten en je stofwisseling
  • Producten met een hoog watergehalte (bijv. groene groenten) geven je maaltijd volume - dat betekent verzadiging zonder extra calorieën
  • (Bijna) Alles kun je caloriearm maken, bijvoorbeeld proteïnepoeder in plaats van suiker
  • Regionale en seizoensproducten zijn bijzonder rijk aan voedingsstoffen en houden het lichaam gezond