Huisgemaakte Italiaanse klassieker. In een nieuw jasje.
Ciao carbs! Wij hebben de Italiaanse klassieker opnieuw uitgevonden. foodspring's Protein Pizza mix bevat geen witmeel, alleen maar premium plantaardige proteïne. Met 74% minder koolhydraten, 6x meer proteïne en 10x meer vezels.* Check nu de video hieronder en bekijk hoe je deze heerlijke Italiaanse pizza zelf thuis kunt bakken!
- Geen witmeel, alleen plantaardige proteïne
- Water toevoegen om het deeg te bereiden
- Glutenvrij, veganistisch, sojavrij
Zelf Italian-style pizza maken.
Herontdek de Italiaanse klassieker.
Geen witmeel, geen zuivel, geen soja. Alleen premium plantaardige ingrediënten.
Lijnzaadmeel
Vol met vezels en mineralen
Erwtenmeel
Rijk aan vitamines, hoog proteïnegehalte, bevat alle essentiële aminozuren
Linzenmeel
Veel vezels & proteïne, bevat veel mineralen
Pompoenpitmeel
Veel proteïne & rijk aan ijzer
Ga een stap verder met de lekkerste recepten.
Voedingswaarden | per 100g |
---|---|
Energie | 1283 kJ / 308 kcal |
Vet | 5,5g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,7g |
Koolhydraten | 20,0g |
waarvan suiker | 2,3g |
Vezels | 35,0g |
Eiwit | 27,0g |
Zout | 1,6g |
Opmerking: Ondanks strenge controles kan het product harde stukken van fruit, noten, etc. bevatten. Kan bij overmatige consumptie een laxerend effect hebben.
Hoe maak ik een Protein Pizza? Help!
Protein Pizza Margherita
Voedingswaarden per portie: 489 kcal, 38 g eiwit, 25 g koolhydraten, 18 g vet
Per 100 g: 136 kcal, 11 g eiwit, 7 g koolhydraten, 5 g vet
Ingrediënten (voor 1 portie): :
Voor het pizzadeeg:- 100 g Protein Pizza van foodspring
- 100 ml lauwwarm water
- een beetje bloem om op je werkblad te strooien (bijv. glutenvrij meel)
Voor de topping:
- 100 g tomatensaus ( fijngesneden tomaten, knoflook, zout)
- 60 g mozzarella
- verse basilicum
- Verwarm de oven voor op 180 °C .
- Meng de bakmix met het water en kneed tot er een deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Bestrooi je werkplek met bloem en rol het pizzadeeg uit (ca. Ø 26 cm).
- Plaats het pizzadeeg op de bakplaat met bakpapier en bak voor 15-20 minuten.
- Beleg nu het pizzadeeg met de tomatensaus en mozzarella en bak nog eens 10 minuten. Serveer met verse basilicum.
Protein Pizza met rucola en parmaham
Voedingswaarden per portie: 682 kcal, 55 g eiwit, 26 g koolhydraten, 32 g vet
Per 100 g: 158 kcal, 13 g eiwit, 6 g koolhydraten, 7 g vet
Ingrediënten (voor 1 portie): :
Voor het pizzadeeg:- 100 g Protein Pizza van foodspring
- 100 ml lauwwarm water
- een beetje bloem om op je werkblad te strooien (bijv. glutenvrij meel)
Voor de topping:
- 100 g tomatensaus ( fijngesneden tomaten, knoflook, zout)
- 60 g mozzarella
- verse basilicum
- 4 plakjes parmaham
- 1 handvol rucola
- harde kaas (grana padano of Parmezaanse kaas)
- Verwarm de oven voor op 180 °C .
- Meng de bakmix met het water en kneed tot er een deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Bestrooi je werkplek met bloem en rol het pizzadeeg uit (ca. Ø 26 cm).
- Plaats het pizzadeeg op de bakplaat met bakpapier en bak voor 15-20 minuten.
- Beleg nu het pizzadeeg met de tomatensaus en mozzarella en bak nog eens 10 minuten. Serveer met parmaham, rucola en harde Italiaanse kaas.
Veggie Protein Pizza
Voedingswaarden per portie: 545 kcal, 42 g eiwit, 28 g koolhydraten, 20 g vet
Per 100 g: 105 kcal, 8 g eiwit, 5 g koolhydraten, 4 g vet
Ingrediënten (voor 1 portie): :
Voor het pizzadeeg:- 100 g Protein Pizza van foodspring
- 100 ml lauwwarm water
- een beetje bloem om op je werkblad te strooien (bijv. glutenvrij meel)
Voor de topping:
- 100 g tomatensaus ( fijngesneden tomaten, knoflook, zout)
- 60 g mozzarella
- 4 champignons
- 4 zwarte olijven
- 3 cherrytomaten
- verse basilicum
- Verwarm de oven voor op 180 °C .
- Meng de bakmix met het water en kneed tot er een deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Bestrooi je werkplek met bloem en rol het pizzadeeg uit (ca. Ø 26 cm).
- Plaats het pizzadeeg op de bakplaat met bakpapier en bak voor 15-20 minuten.
- Beleg nu het pizzadeeg met de tomatensaus, mozzarella, champignons, olijven en cherrytomaten en bak nog eens 10 minuten.
- Serveer met verse basilicum.
Vegan Protein Pizza
Voedingswaarden per portie: 498 kcal, 30 g eiwit, 26 g koolhydraten, 21 g vet
Per 100 g: 112 kcal, 7 g eiwit, 6 g koolhydraten, 5 g vet
Ingrediënten (voor 1 portie): :
Voor het pizzadeeg:- 100 g Protein Pizza van foodspring
- 100 ml lauwwarm water
- een beetje bloem om op je werkblad te strooien (bijv. glutenvrij meel)
Voor de topping:
- 100 g tomatensaus ( fijngesneden tomaten, knoflook, zout)
- gegrilde courgettegegrilde aubergine
- gegrilde paprika
- artisjokken
- champignons
- olijfolie
- verse tijm
- Verwarm de oven voor op 180 °C .
- Meng de bakmix met het water en kneed tot er een deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Bestrooi je werkplek met bloem en rol het pizzadeeg uit (ca. Ø 26 cm).
- Plaats het pizzadeeg op de bakplaat met bakpapier en bak voor 15-20 minuten.
- Beleg nu het pizzadeeg met de tomatensaus en alle groentes en bak nog een 10 minuten.
- Serveer met verse tijm en olijfolie
Zoete Protein Pizza
Voedingswaarden per portie: 206 kcal, 13 g eiwit, 15 g koolhydraten, 8 g vet
Per 100 g: 156 kcal, 9 g eiwit, 12 g koolhydraten, 6 g vet
Ingrediënten (voor 3 porties): :
Voor het pizzadeeg:- 100 g Protein Pizza van foodspring
- 100 ml lauwwarm water
- een beetje bloem om op je werkblad te strooien (bijv. glutenvrij meel)
Voor de topping:
- 3 el Protein Cream Coconut Crisp van foodspring
- fruit naar keuze
- Protein Cream Hazelnoot (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 °C .
- Meng de bakmix met het water en kneed tot er een deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Bestrooi je werkplek met bloem en verdeel het deeg in drieën. Rol deze uit tot dunne koekjes.
- Plaats het pizzadeeg op de bakplaat met bakpapier en bak voor 15-20 minuten.
- Beleg het pizzadeeg met Protein Cream Coconut Crisp en fijngesneden fruit.
- Serveer met Protein Cream Hazelnoot.
Veelgestelde Vragen
Pizza's zitten normaal gesproken vol met koolhydraten. Wij wilden een pizzadeeg maken dat nog steeds superlekker is, maar minder koolhydraten bevat dan een traditionele pizza. Maar natuurlijk moet het wel smaken en eruit zien als een Italiaanse pizza! We zijn 100% geslaagd in onze missie. Lijnzaadmeel zit vol met vezels, erwtenmeel zit vol proteïne en BCAA's en bevat alle 9 essentiële aminozuren. Linzenmeel barst ook van de vezels en proteïne. En pompoenpitmeel bevat ook veel proteïne. Dus je krijgt al je voedingsstoffen binnen terwijl je geniet van je favoriete Italiaanse gerecht!
Bak het deeg eerst voor en voeg dan de topping toe. In totaal staat de pizza 30 minuten in de oven. Het voorbakken van het deeg duurt 15-20 minuten (de exacte duur hangt af van je oven, dus houd een oogje in het zeil), daarna voeg je de toppings toe en bak je nog eens 10-15 minuten. Voor een gedetailleerde uitleg, kun je onze Aanbevolen Hoeveelheid checken!
Yes! De meeste proteïne pizza's zijn niet veganistisch. En daar zijn wij het niet mee eens. Daarom is onze Protein Pizza gemaakt zonder ei en zuivel. Alleen een grote variatie aan plantaardige proteïnebronnen.
Dat hangt natuurlijk af van het formaat pizza! Je kunt er 5 éénpersoonspizza's van bakken. Deze zijn echt genoeg voor één persoon. Maar je kunt natuurlijk ook een gigantische pizza maken. Jij bent de baas!
*Vergeleken met het gemiddelde pizzadeeg uit de supermarkt.
Toegevoegd aan je winkelmand
Aanbevolen voor jou:
-
Protein Pancakes
“Het lekkerste proteïnerijk ontbijt.”
€ 9,99 -
Protein Brownie
“Vol chocolade. Zonder slecht geweten.”
UVP € 7,99 -
Protein Cream Pakket
“Al onze 3 Protein Creams in 1 pakket ”
UVP € 14,97 € 12,99 -
Protein Pasta
“Superlekkere lower carb* pasta.”
€ 4,99 -
Protein bread
“Misschien wel het allerlekkerste brood.”
€ 6,99