Protein Pasta

“Superlekkere lower carb* pasta.”

Gratis shaker
  • Protein Pasta
Direct leverbaar
250g
4,99 €
(2,00 €/100 g) Incl. btw & plus Verzending
  • 10% korting
  • Je volgende bestelling wordt elke 4 weken automatisch geplaatst.
  • Je kan je bestelfrequentie in het winkelwagentje wijzigen.
Super yummy, with fewer carbs than normal pasta
66% minder carbs*
Superlekker, en minder koolhydraten dan klassieke pasta
For delicious, fitness-friendly meals
4x meer proteïne*
Voor heerlijke, fitness-friendly maaltijden
With a complete amino acid profile
Premium erwtenproteïne-concentraat
Met een compleet aminozuren profiel
Just pure, plant-based protein
Vegan & sojavrij
Pure, plantaardige proteïne
Ingrediënten
Erwtenproteïne-concentraat, tarwegluten, tarwemeel
Voedingswaarden per 100 g ongekookte pasta
Energie 1480 kJ / 350 kcal
Vet 3,8 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g
Koolhydraten 25,0 g
waarvan suiker 1,5 g
Vezels 10,0 g
Eiwit 50,0 g
Zout 0,04 g

OPMERKING: Kan sporen van ei bevatten.

Oops! Ik weet niet hoe ik pasta moet maken!

GEEN PROBLEEM! WIJ HELPEN JE!

Boiling the water

1. Breng een pan met water aan de kook.

1 liter water per 100 g pasta. Geen maatbeker bij de hand? Zorg er dan voor dat alle pasta onder water staat. 
Adding pasta

2. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe.

Ja, je moet echt wachten tot het water kookt! Andersom levert gewoonweg minder lekkere pasta.
Checking pasta

3. Na 7 minuten proef je een stukje pasta uit de pan.

Is het perfect? Giet de pasta af! Nog een beetje te hard? Kook nog ca. 2 minuten en proef dan opnieuw.
Vegan Protein Pasta Bolognese

Vegan Protein Pasta Bolognese

Voedingswaarden per 100 g: 199 kcal, 13 g proteïne, 7 g koolhydraten, 4 g vet
Per bord: 705 kcal, 74 g proteïne, 41g koolhydraten, 22 g vet

Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 100 g soja korrels
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 sellerie stengels
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • zout, peper, laurierblad, basilicum, Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 200 g Protein Pasta van foodspring
Zo maak je het:

  • Giet je groentebouillon over de soja korrels en laat het 10 minuten intrekken. Giet dan de groentebouillon af en zet 150 ml apart. 
  • Snijd de knoflook, ui, wortel en sellerie in kleine stukjes. 
  • Verhit de olie in een pan en bak de soja tot deze goudbruin is. 
  • Voeg alle groenten toe aan de pan en bak nog eens een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree en de 150 ml groentebouillon toe en laat voor 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg naar smaak nog een laurierblad toe.
  • In de tussentijd kook je de Protein Pasta in water met een snufje zout.
  • Indien nodig, breng je de bolognesesaus nog meer op smaak. Vis je laurierblad er uit en serveer met basilicum en Parmezaanse kaas.
Protein pasta with basil pesto

Protein Pasta met basilicumpesto

Voedingswaarden per 100 g: 439 kcal, 32 g proteïne, 17 g koolhydraten, 26 g vet
Per bord: 775 kcal, 56 g proteïne, 30 g koolhydraten, 46 g vet

Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 20 g pijnboompitten
  • 30 g cashewnoten
  • 40 g basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el voedingsgist (optioneel)
  • zout, peper, vegan Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 200 g Protein Pasta van foodspring
Zo maak je het:

  • Rooster de pijnboompitten en cashewnoten zonder olie tot ze goudbruin zijn. 
  • Mix alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Daar is je pesto!
  • Kook de Protein Pasta in water met een snufje zout.
  • Meng de pasta met de pesto en klaar. Serveer met verse basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 
Arrabbiata

Protein Pasta Arrabbiata

Voedingswaarden per 100 g: 181 kcal, 19 g proteïne, 12 g koolhydraten, 6 g vet
Per bord: 618 kcal, 65 g proteïne, 40 g koolhydraten, 20 g vet

Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1 teen knoflook
  • 1 chilipeper (of 1 tl chilivlokken)
  • 2 el olijfolie
  • 400 g fijngehakte tomaten
  • 1/2 bos peterselie
  • Zout, peper, basilicum, vegan Parmezaanse kaas
  • 250 g Protein Pasta van foodspring
Zo maak je het:

  • Hak de knoflook en chilipeper fijn.
  • Verhit de olijfolie in de pan. Bak de knoflook en chili zorgvuldig. 
  • Voeg de tomaten toe en laat voor 10-15 minuten zachtjes doorsudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • In de tussentijd kook je de Protein Pasta in water met een snufje zout.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en mix goed. Hak de peterselie en voeg toe aan de pasta. 
  • Serveer met basilicum en Parmezaanse kaas. 
One pot

een pan Protein Pasta

Voedingswaarden per 100 g: 108 kcal, 10 g proteïne, 6 g koolhydraten, 5 g vet
Per bord: 745 kcal, 66 g proteïne, 38 g koolhydraten, 34 g vet

Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 200 g cherry tomaten
  • 100 g Kalamata olijven
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 handvol verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 snufje peper
  • 650 ml water (koud)
  • kappertjes (optioneel)
  • 250 g Protein Pasta van foodspring
Zo maak je het:

  • Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. 
  • Doe de Protein Pasta in een pan met de ui, tomaten, olijven, tomatenpuree, basilicum, olijfolie, zout en peper. Voeg het water toe. 
  • Breng het aan de kook en laat het zachtjes koken voor ca. 12 minuten. Af en toe roeren. 
  • Breng op smaak en serveer met kappertjes. 
Gemiddelde klantbeoordeling
Nog geen beoordelingen beschikbaar
Veelgestelde Vragen
Wat voor proteïne zit er in jullie Protein Pasta?

We wilden een pasta ontwikkelen die veel proteïne bevat, veganistisch en sojavrij is, maar nog steeds zo smaakt als jouw favoriete Italiaanse maaltijd. Dit is gelukt met onze proteïnebron: erwtenproteïne-concentraat. Het is niet alleen ideaal om pasta van te maken, het bevat ook nog eens alles essentiële aminozuren. En deze kan je lichaam niet zelf aanmaken.

Waarom is jullie pasta duurder dan andere proteïne pasta's?

Thanks for asking! Onze Protein Pasta is gemaakt van erwtenproteïne-concentraat en dit is niet hetzelfde als eenvoudig erwtenmeel. Wanneer je erwtenproteïne-concentraat maakt, filter je de koolhydraten en de vezels eruit en blijft alleen voedzame proteïne van de hoogste kwaliteit over. Erwtenmeel is gewoon gemaakt van gedroogde erwten. Ons doel bij foodspring is om vooruitstrevende producten te ontwikkelen. En daarom kiezen wij voor erwtenproteïne-concentraat.

Hoe kan ik de Protein Pasta het beste koken?

Er zijn 2 manieren om van je pasta te genieten: op z'n Italiaans, al dente. Of iets zachter. Ga je voor Italian-style, dan raden wij je aan om de Protein Pasta voor 7 minuten te koken. Ga je voor zachte pasta, verhoog dan de kooktijd naar 10 minuten. De kooktijd kan ook nog variëren, afhankelijk van het water in jouw regio. Net als met een gewone pasta, prik je met een vork in een pasta en probeer je of deze gaar genoeg is voor jou.

Waarom is de Protein Pasta niet glutenvrij?

High protein pasta's kunnen met en zonder gluten gemaakt worden. Maar als je geen gluten gebruikt, moet je ei toevoegen om de structuur van de pasta optimaal te houden. En omdat onze Protein Pasta veganistisch is, hebben we tarwemeel toe moeten voegen. Zonder deze gluten zou onze pasta geen pasta meer zijn.

*In vergelijking met klassiek pasta

Vegan Protein Tester 3-Pakket 100% plantaardig eiwit UVP 7,47 € 6,99 €
Vegan Protein Bread Waarschijnlijk het lekkerste vegan proteïnebrood. 6,99 €