Eiwitspread met Salted Caramel-smaak.
- Bron van eiwitten
- Zonder toegevoegde suikers**
- Zonder palmolie
- Natuurlijke smaken
Eén spread, drie manieren.
Hoe doen we het vergeleken met anderen?
van foodspring
- Geen toegevoegde suikers**
- Veel witte suiker
- 45% minder koolhydraten*
- Veel koolhydraten
- Bron van eiwitten
- Laag eiwitgehalte
- 0% palmolie
- Palmolie uit monoculturen
- Zonnebloemolie & cacaoboter
- Onnodige toevoegingen
Wat is Protein Cream?
**Bevat van nature voorkomende suikers
Magere melkspread met karamelsmaak en wei-eiwit. Met zoetstof.
Bevat mogelijk noten. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.
Voedingswaarden | per 100g |
---|---|
Energie | 2135 kJ / 515 kcal |
Vetten | 37 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8,3 g |
Koolhydraten | 37 g |
waarvan suikers | 7,1 g |
waarvan polyhydraten | 30 g |
Eiwitten | 20 g |
Zout | 0,60 g |
No-Bake Salted Caramel Cups
Ingredients (4 Persons):
Voor de bodem:
- 1 Protein Cookie Chocolate Chip
- 2 tl kokosolie
Voor de vulling:
- 4 tl Protein Cream Salted Caramel
- 60 g pure chocolade (minstens 70% cacao) of Protein Cream hazelnoot
- zeezout
PREPARATION:
- Gebruik voor de bodem een keukenmachine of blender om de Protein Cookie te vermalen tot het kruimelig is.
- Voeg de kokosolie toe. Meng opnieuw kort tot er een plakkerig mengsel ontstaat.
- Pak een muffinvorm en bedek 4 vormpjes met huishoudfolie.
- Verdeel het cookie-mengsel gelijkmatig over de muffinvormpjes en druk plat met je vingers zodat de bodem volledig bedekt is. Zet de vorm in de koelkast.
- Smelt ondertussen de Protein Cream Salted Caramel en de pure chocolade (of eventueel Protein Cream hazelnoot) ongeveer 30 seconden in de magnetron of au bain-marie.
- Bedek de koekjesbodem met 1 theelepel Protein Cream Salted Caramel per cup.
- Verdeel vervolgens de pure chocolade over alle 4 de vormpjes. Bestrooi met een beetje zeezout.
- Plaats de No-Bake Salted Caramel Cups 3-4 uur in de koelkast om uit te harden.
- Eet smakelijk!
Salted Caramel Brownies
Ingredients (1 Person):
Voor het browniedeeg:
- 150 g courgette
- 110 g speltmeel (of havermeel)
- 30 g Whey Protein naar keuze (bijv. chocolade, vanille, neutraal, koffie, caramel, etc.)
- 30 g cacaopoeder, ongezoet
- 1 tl bakpoeder
- 70 g stevia (of erythritol)
- 30 g Kokosolie
- 1 snufje zout
- 100 ml espresso (of water)
Voor de topping:
- 50 g Protein Cream Salted Caramel
- zeezout, nog wat meer Protein Cream Salted Caramel
ELABORACIÓN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
- Rasp de courgette fijn en pers het overtollige water eruit met je handen.
- Doe samen met de overige ingrediënten voor het browniedeeg in een keukenmachine of foodprocessor en verwerk tot een deeg. Schraap tussendoor de randen af met een spatel. Blijf mengen tot het mengsel glad is.
- Bekleed een kleine bakvorm (ca. 17 x 13 cm.) met bakpapier of vet de bakvorm in. Giet het deeg in de bakvorm en strijk het glad.
- Smelt de Protein Cream Salted Caramel ongeveer 30 seconden in de magnetron of au bain-marie. Verdeel met een lepel wat klodders over het browniedeeg en maak swirls met een satéprikker of mes.
- Bak de Salted Caramel Brownies in 30-35 minuten gaar. Prik dan om te zien of het deeg gaar is.
- Laat de brownies een beetje afkoelen en snijd in 9 stukken.
- Als je wilt, kun je de Salted Caramel Brownies bestrijken met nog meer vloeibare Protein Cream en er wat zeezout overheen strooien.
- Eet smakelijk!
Veelgestelde Vragen
In tegenstelling tot klassieke zoete smeersels, bevat onze Protein Cream Salted Caramel geen palmolie. Waarom niet? Dat is eenvoudig. Van palmolie is bekend dat het bijdraagt aan de vernietiging van het regenwoud in Azië en het verlies van talloze leefgebieden van dieren over de hele wereld. Onze Protein Cream Salted Caramel is nog steeds heerlijk romig dankzij zonnebloemolie en cacaoboter.
Ons belangrijkste doel was om een hele smakelijke, super romige zoete spread zonder toegevoegde suikers te creëren. Om de romigheid te garanderen die iedereen lekker vindt, hadden we vet nodig - dit is de bron van de romigheid. Maar om milieuredenen hebben we besloten om voor zonnebloemolie te gaan in plaats van palmolie.
Maltitol is een suikeralcohol met bijna exact dezelfde eigenschappen als suiker, alleen met veel minder calorieën. Suikeralcoholen komen van nature voor in groente en fruit. En in tegenstelling tot suiker veroorzaakt maltitol geen gaatjes. Zo krijg je dus een Protein Cream met Salted Caramel die heerlijk zoet is, maar dan zonder alle slechte eigenschappen van suiker.
Onze Protein Cream met Salted Caramel kun je het beste op kamertemperatuur bewaren. Zo blijft het lekker zacht, zodat je het gemakkelijk op je boterham kunt smeren en gelijkmatig over je pannenkoek kunt verdelen - en het potje leeg lepelen gaat ook een stuk eenvoudiger.