5 intensieve buikspieroefeningen om vandaag nog mee te beginnen

Vijf van de beste buikspieroefeningen voor een sterkere core en om je buikspieren te trainen. Goed voor je lichaamshouding en je sixpack.
Fitness Editor
Deborah is onze fitnessexpert en gecertificeerd trainer. Ze schrijft veel van onze artikelen over fitness. Ook bedenkt ze gratis workouts voor alle niveaus.
Goed om te weten
Gewichtsverlies
Core
Langer dan 30 minuten
Professionals
Apparatuur
Mat

Spieren die je traint

Omschrijving

Vijf intensieve buikspieroefeningen die je vandaag nog moet proberen.

HIIT (High Intensity Interval Training) is een van de populairste en effectiefste trainingsmethoden. Het zorgt voor een effectieve vetverbranding en daagt ook je spieren uit. Doe alle 5 de oefeningen achter elkaar, 50 seconden per oefening, met steeds 10 seconden pauze tussen de oefeningen door. Na elke ronde heb je maximaal 60 seconden pauze. Je traint 4-5 rondes. Zorg er steeds voor dat je de oefeningen correct en gecontroleerd uitvoert en houd je lichaam aangespannen.

Zorg dat je voor de training eerst een goede warming-up doet. Veel plezier met de workout!

Is dit een geschikte oefening voor mij?

Start nu onze gratis Body Check om er achter te komen!

Begin nu
5 intensieve buikspieroefeningen om vandaag nog mee te beginnen
1. Sit Ups
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Sit Ups op de juiste manier uitvoert. Dit is de klassieker voor je buikspieren. Ga op je rug liggen, je benen zijn gebogen, je voeten staan op de grond. Houd je vingers aan je slapen. Til nu je bovenlichaam op vanuit de kracht van je buikspieren. Probeer niet te zwaaien en niet met je armen of hoofd "mee te trekken".
2. Basic Burpees
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Basic Burpees op de juiste manier uitvoert. Met Burpees train je je hele lichaam, het is een van de zwaarste bodyweight-oefeningen. De Basic Burpee is een ondersteunende sprong zonder je lichaam op de grond te leggen (zonder push-ups). Klap in je handen (boven of achter je hoofd) als je springt.
3. Pulse Ups
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Pulse Ups op de juiste manier uitvoert. De focus van de oefening ligt op je rechte buikspieren. Ga op je rug liggen en strek je benen verticaal in de lucht. Je knieën zijn licht gebogen. Beweeg nu je benen richting het plafond door je bekken op te tillen.
4. V Ups
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je V-Ups op de juiste manier uitvoert. Ga op je rug liggen en strek je armen boven je hoofd. Vorm met je armen en benen een V. Strek nu je benen omhoog en probeer met gestrekte armen je tenen aan te raken. Ga dan met gestrekte armen en benen weer terug naar de uitgangspositie.
5. Squat Bicycle Crunches
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Squat Bicycle Crunches op de juiste manier uitvoert. Squat Bicycle Crunches zijn combinatieoefeningen. Het is een been- en buikspiertraining in één. Ga staan met je voeten iets breder dan heupbreedte, houd je vingertoppen aan je slapen. Doe een squat. Nadat je uit de squat bent gekomen, breng je je linkerelleboog en rechterknie voor je lichaam samen. Daarna ga je weer terug in de squat en vervolgens breng je je rechterelleboog en linkerknie samen.
Wil je deze workout bewaren voor later?

Begin nu met trainen! Download de gratis workout en doe het waar en wanneer je wilt

Download Workout
Onze tip
Perfect voor na het sporten
CocoWhey Kokosnoot 12-Pack
CocoWhey Kokosnoot 12-Pack
€ 35,88
(€ 7,57/1000 ml)
Incl. VAT plus shipping

Verfrissend kokoswater.

Innovatief. Isotoon. Rijk aan eiwitten.

Met anti-aging effect.

Ideal vor oder nach dem Training
Paleo Bar Mix 12-pack
Paleo Bar Mix 12-pack
32.2800
()
Incl. VAT plus shipping

Der perfekte Fitnessnack für Sport und Alltag.

100 % Paleo. 100 % Rohkostqualität.

Ohne zugesetzten Zucker!