Intensieve HIIT-workout voor je hele lichaam

Bodyweight HIIT-workout ontworpen om spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. En je hebt er geen apparatuur voor nodig.
Fitness Editor
Deborah is onze fitnessexpert en gecertificeerd trainer. Ze schrijft veel van onze artikelen over fitness. Ook bedenkt ze gratis workouts voor alle niveaus.
Goed om te weten
Gewichtsverlies
Hele lichaam
Langer dan 30 minuten
Professionals
Apparatuur
Mat

Spieren die je traint

Omschrijving

Deze intensieve full-body HIIT-workout voor meer spiermassa is afgestemd op jouw fitnessniveau.

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. HIIT is een van de meest populaire en effectieve trainingsmethoden. Het zorgt voor een effectieve vetverbranding en daagt ook je spieren uit. Fases met hoge trainingsintensiteit (50 seconden) worden afgewisseld met herstelfasen (10 seconden). Na elke ronde heb je maximaal 60 seconden pauze. Je traint 5-6 rondes.

Als de military plank te licht is, doe dan in plaats daarvan een superman plank. Zorg er steeds voor dat je de oefeningen correct en gecontroleerd uitvoert en houd je lichaam aangespannen.

Zorg dat je voor de training eerst een goede warming-up doet. Veel plezier met de workout!

Is dit een geschikte oefening voor mij?

Start nu onze gratis Body Check om er achter te komen!

Begin nu
Intensieve HIIT-workout voor je hele lichaam
1. Jumping Jacks
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Jumping Jacks op de juiste manier uitvoert. Met jumping jacks train je je hele lichaam. Je traint hierbij niet alleen je cardiovasculaire systeem, maar ook je spieren en uithoudingsvermogen. Ga rechtop staan, met je armen langs je lichaam. Je handen raken je bovenbenen. Breng nu je armen boven je hoofd samen en spring tegelijkertijd met je benen uit elkaar. Breng je armen weer terug en spring tegelijkertijd met je voeten naast elkaar.
2. Jumping Lunges
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Jumping Lunges op de juiste manier uitvoert. Jumping lunges zijn gesprongen uitvalspassen. Je traint hierbij niet alleen je benen en billen, maar ook je cardiovasculaire systeem en uithoudingsvermogen worden uitgedaagd. Duw jezelf explosief van de grond en spring zo hoog dat je in de lucht van been kunt wisselen. Land in een diepe lunge. Houd je lichaam aangespannen en let op je knieën. Ze moeten een beetje naar buiten vallen en niet te hard op de grond terechtkomen.
3. Air Punches
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Air Punches op de juiste manier uitvoert. Met air punches boks je afwisselend in de lucht. Ga in uitstappositie staan. Maak een vuist van je handen en stoot voor je lichaam in de lucht. Draai je bovenlichaam bij elke stoot.
4. Russian Twists
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je de Russian Twist op de juiste manier uitvoert. Deze buikspieroefening is vooral gericht op de schuine buikspieren. Ga op de grond zitten met je rug recht. Je benen hangen boven de grond. Draai nu je bovenlichaam afwisselend naar links en naar rechts en probeer met je handen de grond naast je aan te raken. Probeer je rug recht te houden.
5. Military Plank
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je de Military Plank (met gestrekte armen) op de juiste manier uitvoert. Deze plankvariant vereist extra balans en kracht vanuit je core-spieren. Je begint in de onderarmsteun: je ellebogen staan onder je schouders, je buik en billen zijn aangespannen. Ga nu een verdieping omhoog door eerst je ene hand en dan je andere hand op de plek van je ellebogen neer te zetten - totdat je op je handpalmen in de hoge steun staat. Vanaf hier ga je stap voor stap weer terug naar je onderarmen. Belangrijk: houd je heupen altijd parallel aan de vloer. Werk langzaam en span bewust je buik en billen aan om stabiliteit te behouden.
6. Deadlifts
50 sec.
Verder lezen
Deze foodspring-video laat zien hoe je Deadlifts op de juiste manier uitvoert. Net als de squat zijn deadlifts een klassieke krachtoefening. Zelfs zonder gewichten kun je effectief je benen, kuiten, billen en rug trainen. Ga rechtop staan. Houd je vingertoppen aan je slapen. Duw je billen naar achteren en leun met je bovenlichaam naar voren. Je knieën zijn licht gebogen. Ga weer rechtop staan.
Wil je deze workout bewaren voor later?

Begin nu met trainen! Download de gratis workout en doe het waar en wanneer je wilt

Download Workout
Onze tip
Perfect vóór en tijdens het sporten
Sparkling Aminos
Sparkling Aminos
€ 2,69
(€ 8,15/1000 ml)
Incl. VAT plus shipping

Volledige focus met cafeïne uit guarana.

Essentiële aminozuren voor je spieren.

Perfect voor na het sporten
L-glutamine
L-glutamine
€ 24,99
(€ 24,50/100g)
Incl. VAT plus shipping

Ben jij niet te stoppen?

Verbeter je regeneratie!

Met onze L-glutamine ben je sneller fit voor je volgende training!