Zelf pitabroodjes maken

Verrassend eenvoudig recept

Zelf pitabroodjes bakken
Doel muscle_building
Totale tijd 130 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 153
Eiwitten 8 g
Vetten 1 g
KOOLHYDRATEN 28 g
Ingredients …

6 Persons

Je boodschappenlijstje

150 g water, lauwwarm
5 g droge gist
10 g rietsuiker
220 g tarwebloem
5 g zout

Zelf pitabroodjes maken

Verrassend eenvoudig recept

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Het opnieuw uitvinden van fitnessvoeding is onze missie. Daarom verrijken we onze recepten graag met wat meer proteïne. Eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en voorzien je spieren van de nodige bouwstoffen. Ons recept voor luchtige pitabroodjes moet je daarom zeker eens proberen. Het is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken.

Preparation

  • Ingredients:
    150 ml water, 5 g droge gist, 10 g rietsuiker
    Doe het lauwwarme water met de droge gist en rietsuiker in een grote kom en roer.
  • Ingredients:
    220 g tarwebloem, 30 g Vegan Protein Neutraal, 5 g zout
    Voeg de bloem en Vegan Protein toe en meng door elkaar. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Voeg zout toe en kneed met je handen ongeveer 7 minuten tot een glad deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, leg weer terug in de kom en dek af met een theedoek. Laat 1 uur rusten zodat het deeg kan rijzen.
  • Verdeel vervolgens het deeg in 6 kleine balletjes en laat afgedekt nog 20 minuten rusten.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol de deegbal met een deegroller uit tot een 0,5 cm dunne cirkel.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur zonder olie. Doe een pitabroodje in de pan en draai na 10 seconden om.
  • Draai het pitabroodje na 10 seconden weer om. Blijf elke 10 seconden draaien totdat het brood opzwelt. Dit proces duurt ongeveer 3-4 minuten.
  • Leg de gebakken pitabroodjes op een bord en dek ze af met een theedoek totdat je ze serveert, zodat ze niet hard worden.
  • Snijd de pitabroodjes doormidden om ze te vullen.
  • Eet smakelijk!

Wat gaat er in de pitabroodjes?

Wij vullen onze pitabroodjes het liefst met falafel, sla, mais, komkommer, ui, tomaat, paprika, hummus, tzatziki, etc.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren