Eiwitrijke zandgebakjes met aardbeien

Met slagroomyoghurt en verse aardbeien

Zandgebakjes met aardbeien en slagroomyoghurt
goal Mass Gain
Total time 45 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 323
Protein 17 g
Fat 11 g
KH 40 g
Ingredients …

6 Persons

Deine Einkaufsliste

125 g volkoren speltmeel
125 g witte bloem
30 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
1 el bakpoeder
0.25 tl zout
50 g ongezouten boter, koud in blokjes gesneden
180 g Griekse yoghurt (0% vet)
4 el magere melk, en een beetje extra om de gebakjes mee te bestrijken
1 el basterdsuiker (naar smaak)

1.
VOOR DE VULLING:
60 ml slagroom
150 g Griekse yoghurt (0% vet)
10 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
600 g aardbeien, in plakjes gesneden

Eiwitrijke zandgebakjes met aardbeien

Met slagroomyoghurt en verse aardbeien

By: Izy Hossack
Aardbeiengebakjes met een hoog eiwitgehalte zijn een echte klassieker voor de zomer – boterachtige stukjes koek, door midden gesneden en gevuld met verse aardbeien. Voor de luchtige, maar eiwitrijke vulling gebruiken we een mengsel van yoghurt en slagroom.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng beide meelsoorten, de Whey Protein, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom en roer goed door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf die met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot er geen grote klontjes boter meer overblijven.
  • Meng de yoghurt en de melk en giet dit mengsel in de kom met het bloemmengsel en roer voorzichtig tot een licht plakkerig deeg.
  • Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en bestuif de bovenkant met nog een beetje bloem. Spreid het deeg uit tot het ongeveer 2 cm dik is. Snijd met uitsteekvormpjes van 7 cm (of met een glas) in 6 zandgebakjes en rol de restjes deeg indien nodig opnieuw uit.
  • Breng over naar de beklede bakplaat. Bestrijk met een beetje melk, strooi er (naar wens) wat basterdsuiker over en bak de zandgebakjes ongeveer 12-17 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Klop voor de vulling de slagroom in een middelgrote kom op tot zachte pieken. Roer de yoghurt en het eiwitpoeder erdoor tot een glad mengsel.
  • Serveer de zandgebakjes doormidden gesneden, gevuld met de yoghurtroom en in plakjes gesneden aardbeien.
  • Enjoy!

Onze tip

Nog meer aardbeiensmaak? Gebruik dan onze Whey Protein Aardbei in plaats van Vanille voor de koekjes en slagroomvulling.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started