Zalm uit de oven met proteïnekorst

Met goede vetten en een extra portie proteïne

recept zalm uit de oven
Doel muscle_building
Totale tijd 20 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 572
Eiwitten 29 g
Vetten 44 g
KOOLHYDRATEN 12 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de zalm:
2 el Protein Flakes
Protein Flakes
Protein Flakes
De ultieme proteïne-kick van de Bodensee.
4.5/5
€ 9,99
300 g blik
(€ 33,30/1 kg)
1 el olijfolie
4 gehakte amandelen
1 takje tijm
1 tl citroenschil
1 zalmfilet (à 125 g)
1 el Dijon-mosterd

2.
Voor de groenten:
50 g spruitjes
2 wortels
1 tl olijfolie
peper, zout, tijm

Zalm uit de oven met proteïnekorst

Met goede vetten en een extra portie proteïne

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
In het kader van een evenwichtig voedingspatroon mogen waardevolle vetten en eiwitten absoluut niet op je menu ontbreken. Zalm zitten veel van deze macrovoedingsstoffen. En wij doen er in dit recept nog een schepje bovenop: onze Protein Flakes zorgen ervoor dat jij met gemak aan je dagelijkse eiwitbehoefte voldoet.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de Protein Flakes, 1 el olijfolie, gehakte amandelen, tijmblaadjes en citroenschil in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Goed mengen.
  • Dep de zalmfilet een beetje droog en leg op het bakpapier. Bestrijk met mosterd en verdeel de proteïnekorst over de zalm. Druk goed aan.
  • Halveer de spruitjes en wortels. Leg deze ook op de bakplaat.
  • 1 tl olijfolie over de groenten verdelen. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  • Bak 10 minuten in de oven.
  • Serveer met wat salade en een stukje citroen.
  • Eet smakelijk!

Hoe bak ik zalm in de pan?

Verhit de pan en voeg hittebestendige olie toe. Zonnebloem- of koolzaadolie bijvoorbeeld. Leg de zalm met de huidkant in de pan en zet het vuur lager. Bak de zalmfilet in 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur gaar.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen