Wortel-gembersoep
Pittig & smaakvol
Soep is altijd lekker! Onze wortel-gembersoep is snel klaar en je kunt hem eindeloos variëren. Met grove stukken of juist fijn gepureerd. Kies wat jij het lekkerst vindt. Wij houden van afwisseling en vooral van gezond. Dankzij de kokosmelk heb je een lekkere romige basis. De in de oven bereide kikkererwten zorgen voor een notige smaak en de Coconut Chips geven je soep een crunchy bite. Tropisch en lekker!
Preparation
-
Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte.
-
Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bestrooi met zout, kerrie- en paprikapoeder. Goed mengen. Rooster 15 minuten in de oven.
-
Snijd de wortels in stukjes. Hak de knoflook, gember en uien fijn.
-
Laat de kokosolie in een pan vloeibaar worden en braad de knoflook, gember en uien daarin. Voeg dan de wortel toe.
-
Met groentebouillon afblussen en op middelmatige hitte 10-15 minuten laten koken, totdat de wortels gaar zijn.
-
Naar wens met zout, peper, kerrie- en paprikapoeder op smaak brengen. De kokosmelk erdoorheen roeren.
-
Pureer de soep en serveer met de geroosterde kikkererwten en Coconut Chips.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Deze soep is ook lekker met: zoete aardappel, aardappel, pastinaak, rode biet, verse spinazie, champignon, broccoli, erwten, tofu, kip, koriander, peterselie.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken