Victoria Sponge Cake

Verrukkelijke biscuittaart

Recept voor een Victoria Sponge Cake
goal Muscle Building
Total time 40 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 277
Protein 23 g
Fat 8 g
KH 29 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

Als je 10 stukken uit de taart snijdt, bevat 1 stuk 277 kcal en 23 gram eiwit.
1.
Voor de taart:
4 eieren
3 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
350 g skyr-yoghurt
200 g stevia
320 g speltmeel
80 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
1 pakje bakpoeder
optioneel: poedersuiker

2.
Voor de vulling:
300 g skyr-yoghurt
30 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
100 g frambozenjam, zonder suiker
optioneel: Protein Cream Coconut Crisp
Protein Cream Coconut Crisp
Protein Cream Coconut Crisp
Kokos-smeerpasta met 85% minder suiker*
4.8/5
€ 5,99
200g
(€ 3,00/100 g)

Victoria Sponge Cake

Verrukkelijke biscuittaart

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Een heerlijke Engelse laagjestaart à la foodspring. Deze Victoria Sponge Cake is opgebouwd uit twee lagen biscuit, frambozenjam en vanilleroom. En hij smaakt ongelooflijk lekker!

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de eieren, kokosolie, yoghurt en stevia tot een romig geheel.
  • Voeg het speltmeel, de Whey Protein en het bakpoeder toe en meng tot een deeg.
  • Beleg 2 even grote bakvormen met bakpapier of vet ze in. Verdeel het deeg gelijkmatig over de twee vormen.
  • Bak de taart ongeveer 20 minuten. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Voor de vulling meng je de yoghurt en Whey Protein.
  • Besmeer een van de twee taarten met de jam en verdeel de yoghurt eroverheen. Plaats de andere taart er als een soort deksel bovenop.
  • Je kunt de taart eventueel nog met poedersuiker bestrooien en versieren met Protein Cream. Snijd in stukken deel uit!
  • Enjoy!

Victoria Sponge Cake bakken - tip

Als je geen 2 bakvormen hebt, kun je ook al het deeg in dezelfde bakvorm bakken. Verdubbel dan de baktijd en prik iets vaker in het deeg om te kijken of het al gaar is. Na het afkoelen snijd je de taart in het midden door en zo heb je toch twee delen.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started