Zomerse salade met gebakken zoete aardappelen

Verfrissende zomersalade

Recept zomer salade
goal Shape
Total time 20 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 694
Protein 14 g
Fat 50 g
KH 43 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
Voor de salade:
60 g veldsla of boerenkool
200 g zoete aardappel
100 g cherry tomaatjes
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)

2.
Voor de dressing:
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 nufje zout
1 snufje peper

3.
Toppings:
0.5 avocado

Zomerse salade met gebakken zoete aardappelen

Verfrissende zomersalade

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Een salade wordt extra lekker als je koude en warme ingrediënten mixt. Onze tip: Bak de groenten in kokosolie, omdat deze bijzonder hittebestendig is.

Preparation

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  • Bak de aardappelen in kokosolie voor ongeveer 10-15 minuten, voeg peper en zout toe naar smaak
  • Was de sla en doe in een kom. Was de tomaten, snij in stukken en voeg toe aan de salade. Schil de avocado en snij in stukken, voeg toe aan de salade.
  • Meng ondertussen de dressing en besprenkel over de salade
  • Leg de stukjes aardappel op de salade en geniet!
  • Enjoy!

Onze tip

Probeer de salade ook eens met gebakken courgette of in de herfst met pompoen. Als je veel gezonde vetten wil nemen, voeg dan een avocado toe.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started