Veganistische groene lentepizza

Gezonde pizza met veel groenten

Recept voor een groene lentepizza
Doel muscle_building
Totale tijd 40 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 547
Eiwitten 37 g
Vetten 20 g
KOOLHYDRATEN 34 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1.
Voor het deeg:
100 g Protein Pizza
Protein Pizza
Protein Pizza
Next level Italiaanse traditie.
4/5
€ 12,99
500g (5 pizza's)
(€ 2,60/100 g)
100 ml water, lauwwarm

2.
Voor het beleg:
1 teentje knoflook
40 g roomkaas, veganistisch
50 g sojayoghurt
100 g groene asperges
40 g sugarsnaps
60 g artisjokken, uit blik (ingelegd in gezouten water)
5 olijven, zwart of groen
10 g rucola
zout, peper, verse basilicum

Veganistische groene lentepizza

Gezonde pizza met veel groenten

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Omdat groene groenten elke dag op je menu zouden moeten staan, hebben we een lekker recept voor een glutenvrije, groene pizza bedacht – boordevol vitamines. De knapperige groenten zorgen voor een heerlijk voorjaarsgevoel. We hebben de topping bewust lekker fris en licht gemaakt, zodat je niet in slaap valt na het eten van de pizza. En de pittige roomkaas en yoghurtcrème geven de pizza net dat beetje extra!

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Ingredients:
    100 g Protein Pizza, 100 ml water
    Meng de bakmix met het water en kneed tot een deeg.
  • Bestuif het werkblad met bloem naar keuze en rol het pizzadeeg uit of duw het met je handen plat (ca. Ø 26 cm).
  • Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 15 minuten voor.
  • Ingredients:
    1 teentje knoflook, 40 g veganistische roomkaas, 50 g sojayoghurt,  een beetje peper, zout
    Hak intussen de knoflook fijn en meng met de roomkaas, sojayoghurt, peper en zout in een kommetje.
  • Ingredients:
    100 g groene asperges, 40 g sugarsnaps
    Snijd de houtige uiteinden van de asperges af. Halveer de stangen en snijd ze vervolgens in grote stukken. Halveer de sugarsnaps in de lengte.
  • Bestrijk het voorgebakken pizzadeeg met de roomkaas en de yoghurtcrème.
  • Ingredients:
    60 g artisjokken, 5  olijven
    Beleg met de asperges, sugarsnaps, artisjokken en olijven.
  • Bak de groene pizza in nog eens 15 minuten krokant.
  • Ingredients:
    10 g rucola,  een paar blaadjes basilicum
    Verfijn tot slot de groene pizza met rucola en basilicum.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen