Veganistische tofu-nuggets
Met heerlijk krokante tofu
Ja, je leest het goed! Veganistische kipnuggets. Knapperig en zacht tegelijk. Met een eiwitrijk laagje paneermeel. Voor de crunchy korst gebruik je onze Protein Flakes. Wij hebben de tofu in de oven gebakken en daar heel weinig vet voor gebruikt. Zo lekker is fitnessfood!
Preparation
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Dep het blok tofu met keukenpapier droog en snijd in stukken van gelijke grootte.
-
Meng de Instant Oats, 1 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Voeg de amandelmelk toe en mix met een garde.
-
Verdeel de Protein Flakes op een bord en voeg nog 1 tl paprikapoeder toe. Goed mengen.
-
Doop de stukjes tofu in het vloeibare mengsel en rol dan door de Protein Flakes.
-
Leg de tofu dan op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met wat olie.
-
Bak ca. 30 minuten tot ze krokant zijn. Draai de nuggets halverwege de baktijd om.
- Eet smakelijk!
Hoe krijg ik dat krokante paneermeel?
Naast onze Protein Flakes kun je ook andere ingrediënten gebruiken als paneermeel. Cornflakes of broodkruimels doen het ook goed. Maar deze bevatten weinig eiwitten en veel koolhydraten.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken