Veganistische Protein Pancakes met groene asperges

Plantpower voor in de fitnesskeuken

Veganistische Protein Pancakes met groene asperges
Doel shape
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 386
Eiwitten 16 g
Vetten 17 g
KOOLHYDRATEN 39 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de pannenkoeken:
100 ml havermelk, ongezoet
0.5 tl kokosolie

2.
Voor de vulling:
150 g groene asperges
0.5 tl kokosolie

3.
Voor de saus:
1 el tahin (sesampasta)
1 el sojayoghurt
1 tl zoete mosterd
0.25 citroen (het sap)
3 el water
1 klein teentje knoflook
peper, zout, verse peterselie

Veganistische Protein Pancakes met groene asperges

Plantpower voor in de fitnesskeuken

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Dit recept is voor veganisten, niet-veganisten en voor iedereen die graag een uitgebalanceerde maaltijd eet. Deze hartige pannenkoek met groene asperges is de perfecte lichte maaltijd. Als brunch, lunch of na het sporten – het voedingsstoffenprofiel van onze veganististische Protein Pancake-bakmix is onverslaanbaar. En de smaak en consistentie zijn ook om te smullen!

Preparation

  • Ingredients:
    40 g Vegan Protein Pancakes, 100 ml havermelk
    Doe de pancake-mix en havermelk in een kom. Meng goed tot een vloeibaar, glad beslag.
  • Ingredients:
    0,5 tl Kokosolie
    Verhit de kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Giet al het beslag erbij terwijl je de pan een beetje ronddraait. Bak in 3-4 minuten aan beide kanten een dunne pannenkoek.
  • Leg de pannenkoeken op een bord en zet apart.
  • Ingredients:
    0,5 tl Kokosolie
    Doe de rest van de kokosolie in dezelfde pan en laat warm worden.
  • Ingredients:
    150 g groene asperges,  een beetje peper, zout
    Snijd het uiteinde van de asperges en bak de stengels in de pan in 6-8 minuten tot ze een beetje kleur krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Ingredients:
    1 el tahin, 1 el sojayoghurt, 1 tl zoete mosterd,  een beetje citroensap, 3 el water, 1 teentje knoflook,  een beetje peper, zout, peterselie
    Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
  • Leg de asperges op de helft van de pannenkoek en vouw dubbel. Serveer de pannenkoeken met de dressing.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Je kunt de pannenkoek ook vullen met andere ingrediënten zoals gebakken champignons, tomaten, paprika, spinazie, tofu, etc.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren