Veganistische Buddha Bowl

Puur plantaardig en rijk aan proteïne

Veganistische Buddha Bowl
Doel muscle_building
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 762
Eiwitten 27 g
Vetten 47 g
KOOLHYDRATEN 53 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

50 g sobanoedels
70 g gerookte tofu
3 champignons
rode paprika
30 g cashewnoten
0.5 teentje knoflook
0.5 limoen
50 ml water (indien nodig iets meer)
40 g babyspinazie
peper, zout en sesamzaadjes naar smaak

Veganistische Buddha Bowl

Puur plantaardig en rijk aan proteïne

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Bowls zijn de laatste jaren een echte trend geworden. Je vindt ze in vele variaties en in alle kleuren van de regenboog. Het idee erachter is om zoveel mogelijk macronutriënten – en dus koolhydraten, eiwitten en vetten – in een uitgebalanceerde verhouding en vooral op een ongecompliceerde manier op het bord te brengen. Buddha Bowls zijn onmisbaar geworden in de veganistische keuken. Ons voorbeeld van een veganistische bowl ziet er niet alleen ongelooflijk lekker uit, maar zit ook boordevol gezonde lekkernijen. En vooral vol met proteïne. En goede vetten dankzij onze knapperige Coconut Chips. Heb jij ze al geprobeerd?

Preparation

  • Bereid de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de gerookte tofu in blokjes en de champignons in vieren. Snijd de paprika's in reepjes.
  • Verwarm de kokosolie in een pan en bak de tofu en champignons tot ze een beetje bruin worden. Breng op smaak met peper.
  • Meng voor de dressing de cashewnoten samen met de knoflook, het sap van een 1/4 limoen, zout, peper en water in een blender.
  • Doe de babyspinazie in een kom en verdeel alle groenten erover. Garneer met de Coconut Chips.
  • Snijd de avocado in plakjes en rond de bowl ermee af. Sprenkel dan de dressing erover.
  • Garneer naar smaak met wat sesamzaadjes en 1/4 limoen.
  • Eet smakelijk!

Wat zijn sobanoedels?

Sobanoedels komen uit de Japanse keuken. Ze bevatten van nature geen gluten, daarom zijn ze bijzonder geschikt als je glutenvrij wilt of moet eten. De basis is traditioneel boekweit. Maar let op: in de supermarkt vind je ook varianten met een gehalte aan tarwebloem. Goed opletten dus!

Kan ik ook andere noedels gebruiken?

Natuurlijk. Rijstnoedels, glasnoedels, mie, ramennoedels, udon-noedels, shirataki-noedels. En gewone volkorenpasta is ook prima.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren