Veganistische Buddha Bowl
Puur plantaardig en rijk aan proteïne
Bowls zijn de laatste jaren een echte trend geworden. Je vindt ze in vele variaties en in alle kleuren van de regenboog. Het idee erachter is om zoveel mogelijk macronutriënten – en dus koolhydraten, eiwitten en vetten – in een uitgebalanceerde verhouding en vooral op een ongecompliceerde manier op het bord te brengen. Buddha Bowls zijn onmisbaar geworden in de veganistische keuken. Ons voorbeeld van een veganistische bowl ziet er niet alleen ongelooflijk lekker uit, maar zit ook boordevol gezonde lekkernijen. En vooral vol met proteïne. En goede vetten dankzij onze knapperige Coconut Chips. Heb jij ze al geprobeerd?
Preparation
-
Bereid de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking.
-
Snijd de gerookte tofu in blokjes en de champignons in vieren. Snijd de paprika's in reepjes.
-
Verwarm de kokosolie in een pan en bak de tofu en champignons tot ze een beetje bruin worden. Breng op smaak met peper.
-
Meng voor de dressing de cashewnoten samen met de knoflook, het sap van een 1/4 limoen, zout, peper en water in een blender.
-
Doe de babyspinazie in een kom en verdeel alle groenten erover. Garneer met de Coconut Chips.
-
Snijd de avocado in plakjes en rond de bowl ermee af. Sprenkel dan de dressing erover.
-
Garneer naar smaak met wat sesamzaadjes en 1/4 limoen.
- Eet smakelijk!
Wat zijn sobanoedels?
Sobanoedels komen uit de Japanse keuken. Ze bevatten van nature geen gluten, daarom zijn ze bijzonder geschikt als je glutenvrij wilt of moet eten. De basis is traditioneel boekweit. Maar let op: in de supermarkt vind je ook varianten met een gehalte aan tarwebloem. Goed opletten dus!
Kan ik ook andere noedels gebruiken?
Natuurlijk. Rijstnoedels, glasnoedels, mie, ramennoedels, udon-noedels, shirataki-noedels. En gewone volkorenpasta is ook prima.

Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken