Veganistische bloemkool-wings

Heerlijk als bijgerecht of fingerfood

Bloemkool-wings
Doel muscle_building
Totale tijd 50 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 258
Eiwitten 20 g
Vetten 2 g
KOOLHYDRATEN 33 g
Ingredients …

4 Persons

Je boodschappenlijstje

1 middelgrote bloemkool
90 g speltmeel
125 ml water
125 g haverdrank, ongezoet
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
peper, zout
180 ml BBQ-saus (bijv. zelfgemaakte)
optionele extra's kruidendip, sesamzaadjes, kruiden

Veganistische bloemkool-wings

Heerlijk als bijgerecht of fingerfood

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Wij waren meteen fan en het wordt ongetwijfeld ook een van jouw favoriete recepten. Deze bloemkool-wings zijn lekker knapperig en een echte highlight onder de gezonde fingerfoodrecepten. Bedekt met een crunchy, pittig laagje paneermeel – met deze bloemkoolvleugels kun je zelfs de grootste vleeseters overtuigen!

Preparation

  • Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes en was goed.
  • Meng de bloem, het water en de haverdrank in een kom tot een glad beslag. Voeg 1 theelepel knoflook en paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de Protein Flakes in een mixer en mix een paar keer kort. Er moeten nog wat grove stukken in zitten.
  • Meng in een tweede kom de Protein Flakes met de rest van de knoflook en het paprikapoeder.
  • Draai nu de roosjes achter elkaar in het deeg, klop het teveel eraf en bedek ze met de Protein Flakes.
  • Doe nu de bloemkool-wings in de Air Fryer. Doe hem niet te vol en laat wat ruimte tussen de bloemkoolroosjes over. Bak ze 15 minuten op 175 graden. Eventueel over meerdere porties verdelen als niet alles in één keer past.
  • Haal de bloemkool-wings eruit, leg ze op een bord en bestrijk ze met de BBQ-saus.
  • Doe ze dan weer terug in de Air Fryer en bak de bloemkool-wings nog een laatste keer 5 minuten op 175 graden.
  • Alternatief kun je de bloemkoolroosjes ook op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en 25 minuten op 180 graden bakken.
  • Haal de bloemkoolvleugels eruit en bestrijk ze met de BBQ-saus.
  • Zet weer terug in de oven en bak ze in nog eens 15 minuten op 180 graden krokant.
  • Serveer de bloemkool-wings. Bestrooi ze naar wens met sesamzaadjes en kruiden en geniet ervan met een dip.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren