Vegan Protein Rainbow Wraps

Voor een gezonde, lekkere lunch

Vegane Rainbow Wraps
Doel muscle_definition
Totale tijd 30 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 450
Eiwitten 21 g
Vetten 21 g
KOOLHYDRATEN 40 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de wrap:
80 ml water
120 ml havermelk, ongezoet
1.5 tl plantaardige olie (bijv. kokosolie)

2.
Voor de vulling:
50 g gerookte tofu
0.5 paprika, oranje (of geel)
100 g rode kool
100 g komkommer
0.5 avocado
3 steeltjes koriander, vers (of munt)

3.
Voor de pindasaus:
2 el sojasaus
1 el agavediksap (of ahornsiroop)
1 limoen
1 teentje knoflook

Vegan Protein Rainbow Wraps

Voor een gezonde, lekkere lunch

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Wraps zijn geweldig. Ideaal voor onderweg, als snelle snack tussendoor of als je iets gezonds wilt eten. Onze rainbow-wraps zijn zo kleurrijk als een regenboog. Gevuld met knapperige groenten, crunchy tofu en romige pindasaus. Gewikkeld in de meest luchtige flatbread die je je maar kunt voorstellen. Met onze vegan bakmix maak je niet alleen de lekkerste pannenkoeken, maar ook deze heerlijke, glutenvrije wraps.

Preparation

  • Doe de Protein Pancake-mix en water in een kom. Roer met een garde tot een ​​glad beslag.
  • Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet de helft van het beslag erbij en bak in 3-4 minuten op middelhoog vuur een dunne crêpe.
  • De beste manier om de crêpe om te draaien is met behulp van een plat bord. Laat de crêpe eerst op het bord glijden en plaats dan de binnenkant van de pan op het bord en draai alles 180 graden.
  • Bak nu een tweede crêpe in de koekenpan. Leg ook op het bord en dek af met een theedoek.
  • Laat de koekenpan op de kookplaat staan ​​en voeg de resterende kokosolie toe.
  • Snijd de gerookte tofu in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak beide 4-5 minuten in de koekenpan.
  • Snijd intussen de rode kool in fijne reepjes en doe in een kom. Halveer de limoen en pers het sap van een halve limoen over de rode kool. Breng op smaak met peper en zout. Meng kort met met je handen.
  • Snijd ook de komkommer en avocado in reepjes. Hak de knoflook fijn. Verwijder de blaadjes van de koriander.
  • Meng voor de pindasaus de pindakaas, sojasaus, agavesiroop, sap van de andere helft van de limoen en knoflook in een kommetje.
  • Nu kun je de Rainbow Wraps maken: leg de vulling in het midden van de crêpes. Besprenkel met pindasaus. Vouw de uiteinden naar links en rechts en rol alles van onderaf op.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Je kunt natuurlijk ook variëren met de vulling. Gebruik gewoon wat je al in je koelkast hebt staan. Naast de ingrediënten uit dit recept kun je de Rainbow Wraps ook vullen met: mango, sla, wortelen, bosui, rode biet, bonen, mais, tempeh, etc.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren