Veganistische koffiecake

Onweerstaanbaar smeuïg

Eiwitrijke koffiecake
Doel muscle_building
Totale tijd 55 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 208
Eiwitten 8 g
Vetten 9 g
KOOLHYDRATEN 22 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Uit de cake gaan ongeveer 12 stukken. 1 stuk cake bevat 208 kcal en 8 gram eiwit.
1.
Voor de cake:
240 g speltmeel
40 g cacaopoeder, ongezoet
3 tl bakpoeder
90 g kokosolie
90 g ahornsiroop / agavediksap
150 ml espresso
330 ml havermelk

2.
Voor de room:
100 g cashewnoten, 20 g Vegan Protein met koffiesmaak, 100 ml havermelk
hazelnoten (optioneel)

Veganistische koffiecake

Onweerstaanbaar smeuïg

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Deze veganistische koffiecake is niet alleen ongelooflijk sappig en luchtig, maar heb je ook heel snel gemaakt. Eiwitpoeder hoef je niet altijd alleen maar te drinken. Meng het gewoon door je cakedeeg en je hebt een eiwitrijke snack voor tussendoor.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het speltmeel, Vegan Protein, cacaopoeder en bakpoeder in een kom.
  • Roer in een andere kom de kokosolie, ahornsiroop, espresso en havermelk door elkaar.
  • Voeg de vloeibare massa toe aan het droge mengsel en meng tot een deeg.
  • Doe het deeg in een ingevette broodvorm. Bak de cake 45-50 minuten.
  • Meng voor de room alle ingrediënten in een krachtige mixer tot ze romig zijn. Laat het mengsel een paar uur koelen.
  • Bestrijk de afgekoelde cake in met de room en garneer met hazelnoten.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

In plaats van koffiesmaak kun je ook onze Vegan Protein banaan gebruiken. En je cake verandert in een chocolade-bananencake. Heerlijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren