Vegan Hazelnut Crunch Cupcakes

De gezonde smaakexplosie

Vegan Hazelnut Crunch Cupcakes
Doel muscle_definition
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 204
Eiwitten 5 g
Vetten 12 g
KOOLHYDRATEN 16 g
Ingredients …

12 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de cupcakes:
200 g havermout (evt. glutenvrij)
50 g gemalen hazelnoten
5 el cacaopoeder, ongezoet
2 tl bakpoeder
300 g havermelk, ongezoet
250 g appelpuree
60 g chocolate chips

2.
Voor de frosting:
2 blikjes kokosmelk, volvet

Vegan Hazelnut Crunch Cupcakes

De gezonde smaakexplosie

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Alle laagjes van de Vegan Protein Bar Extra Layered zijn lekker. En vegan. De eiwitreep is perfect als snelle snack voor onderweg. Maar op deze cupcakes doet de reep het ook goed. Wij laten je zien hoe je deze sappige chocolade-hazelnootmuffins bakt en de snelste en lekkerste, gezonde glazuur tevoorschijn tovert.

Preparation

  • Zet de blikjes kokosmelk een nachtje ondersteboven in de koelkast. Als je dit nog niet hebt gedaan, kun je de blikjes nu ook 30 minuten ondersteboven in de diepvries zetten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Doe de havermout in een blender en meng tot meel.
  • Doe de havermeel, gemalen hazelnoten, cacaopoeder, bakpoeder en Flavour Kick in een grote kom en meng.
  • Voeg dan de havermelk en appelpuree toe en meng tot een glad deeg. Meng de chocolate chips erdoor.
  • Verdeel het deeg over 12 muffinvormpjes. Vul ze tot twee derde vol.
  • Bak de chocolade-cupcakes in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Haal de kokosmelk uit de koelkast of vriezer en open de blikjes aan de goede kant. Nu moet het bovenste gedeelte vast zijn. Verwijder alleen het vaste gedeelte en doe het in een kom. Bewaar het vloeibare gedeelte voor smoothies, etc.
  • Voeg de Flavour Kick toe en gebruik de keukenmachine of staafmixer om het glazuur 1-2 minuten stijf te kloppen.
  • Verdeel vervolgens met een spuitzak de frosting over de afgekoelde cupcakes. Snijd de proteïnerepen in kleine blokjes en versier de frosting ermee.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren