Vegan Chocolate Peanut Cupcakes

Luchtig, sappig en gezond!

Vegan Chocolate Peanut Cupcakes
Doel muscle_building
Totale tijd 35 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 151
Eiwitten 10 g
Vetten 3 g
KOOLHYDRATEN 19 g
Ingredients …

10 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de cupcakes:
3 rijpe bananen
80 ml sojamelk, ongezoet
150 g speltmeel
2 tl cacaopoeder, ongezoet
2 tl bakpoeder

2.
Voor de frosting:
150 g sojayoghurt, ongezoet
Optionele topping: gehakte pinda's

Vegan Chocolate Peanut Cupcakes

Luchtig, sappig en gezond!

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Vind jij veganistische eiwitmuffins vaak te droog? Dan heb je die van ons nog niet geprobeerd! Een luchtig deeg in combinatie met een heerlijk romige glazuur. Deze Chocolate Peanut Cupcakes zijn perfect voor iedereen die graag suikerarm en vetarm wil eten, maar niet wil bezuinigen op de lekkere smaak. Dit werkt het beste als je bij het bakken ook onze Vegan Protein gebruikt. Deze bevat een unieke combinatie van plantaardige eiwitten die jou ondersteunen bij het behalen van je fitnessdoelen.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Ingredients:
    3 rijpe bananen
    Pureer de bananen in een grote kom.
  • Ingredients:
    80 ml sojamelk
    Voeg sojamelk toe en roer.
  • Ingredients:
    150 g speltmeel, 50 g Vegan Protein Chocolate Peanut Butter, 2 tl Flavour Kick Chocoladesmaak, 2 tl cacaopoeder, ongezoet, 2 tl bakpoeder
    Voeg alle overige ingrediënten voor de cupcakes achter elkaar toe en meng met een handmixer tot een deeg.
  • Verdeel het deeg met twee eetlepels over 10 muffinvormpjes.
  • Bak de Chocolate Peanut Cupcakes 15 minuten op 180 graden.
  • Ingredients:
    150 g sojayoghurt, 30 g Pindakaas, 30 g Vegan Protein Chocolate Peanut Butter
    Bereid ondertussen het glazuur in een kom: klop alle ingrediënten met een handmixer tot een glad mengsel. Zet vervolgens in de koelkast tot de muffins gaar zijn.
  • Ingredients:
     Optionele topping: gehakte pinda's
    Bedek de cupcakes zodra ze zijn afgekoeld met het glazuur en versier ze eventueel met gehakte pinda's.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren