Vanille cupcakes met glazuur

Sappige, vegan muffins zonder suiker

Vanille cupcakes
Doel shape
Totale tijd 40 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 199
Eiwitten 4 g
Vetten 12 g
KOOLHYDRATEN 18 g
Ingredients …

12 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de cupcakes:
300 g sojamelk, ongezoet
1 tl appelazijn
1 banaan, heel rijp
250 g havervlokken (eventueel glutenvrij)
2 tl bakpoeder

2.
Voor het glazuur:
2 blikjes volvette kokosmelk
gekleurde sprinkles, hagelslag (optioneel)

Vanille cupcakes met glazuur

Sappige, vegan muffins zonder suiker

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Reden voor een feestje! Omdat het jaar bijna is afgelopen. De perfecte gelegenheid om deze suikerzoete vanille cupcakes met glazuur te bakken. Het is moeilijk te geloven, maar het recept is niet zo ongezond als het op het eerste gezicht lijkt. Er zit namelijk helemaal geen industriële suiker, witte bloem, boter of room in. Met een paar simpele trucjes bak je heerlijk sappige cupcakes als een pro, maar dan zonder caloriebommen.

Preparation

  • Zet de blikjes kokosmelk een nacht ondersteboven in de koelkast. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je de blikjes nu 30 minuten ondersteboven in de vriezer zetten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  • Doe de sojamelk en appelazijn in een grote kom en laat ongeveer 3 minuten trekken tot de melk vlokkerig wordt.
  • Voeg de banaan toe aan de melk en prak met een vork. Meng ook de kokosolie erdoor.
  • Voeg nu de havermout, bakpoeder en Flavour Kick toe aan de kom en mix alles door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
  • Doe driekwart van het deeg in de muffinvormpjes (ongeveer 12 stuks).
  • Bak de vanille cupcakes in 25 minuten gaar.
  • Haal de kokosmelk uit de koelkast of vriezer en open deze aan de goede kant. Het bovenste gedeelte moet nu vast zijn. Verwijder alleen het vaste gedeelte en doe het in een kom. Bewaar het vloeibare gedeelte voor smoothies, etc.
  • Voeg de Flavour Kick toe en klop het glazuur met een keukenmachine of handmixer 1-2 minuten stijf.
  • Verdeel het glazuur met een spuitzak over de afgekoelde vanille cupcakes. Versier naar smaak met gekleurde sprinkles of hagelslag.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

In plaats van de banaan kun je voor het deeg ook 100 gram appelcompote gebruiken.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren