Taco’s met pulled chicken

Zelfgemaakte tortilla's met een heerlijk pittige vulling

Taco's met pulled chicken en een pittige tomatensaus
Doel healthy_eating
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 161
Eiwitten 15 g
Vetten 6 g
KOOLHYDRATEN 12 g
Ingredients …

10 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
VOOR DE TORTILLA'S:
100 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
60 g gemalen amandelen
50 g Protein Pizza
Protein Pizza
Protein Pizza
Next level Italiaanse traditie.
4/5
€ 12,99
500g (5 pizza's)
(€ 2,60/100 g)
0.25 tl bakpoeder
2 eieren (alleen het eiwit)
80 ml kokend water

2.
VOOR DE PULLED CHICKEN:
0.5 el olijfolie
0.75 rode ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 blik (400 g) tomatenblokjes
400 ml water
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 blokje kippenbouillon
2 tl chipotlepasta
2 kipfilet (zonder bot, zonder vel)

3.
OM TE SERVEREN:
0.25 rode of witte kool, fijngesneden
0.25 rode ui, in dunne ringen
1 el Griekse yoghurt (0% vet)
snufje zout
1 avocado, in blokjes gesneden
Een beetje koriander
Naar smaak: hot sauce
0.5 limoen (in partjes)

Taco’s met pulled chicken

Zelfgemaakte tortilla's met een heerlijk pittige vulling

Zin in een Mexicaanse maaltijd? Probeer deze overheerlijke taco’s met pulled chicken. Met zelfgemaakte tortilla’s en een pittige tomatensaus maak je in een handomdraai een gezellig diner voor jou en je vrienden klaar.

Preparation

  • Voor de tortilla's: meng de Instant Oats, amandelen, Proteïne Pizza-mix, eiwitten en bakpoeder tot een deeg. Voeg het water toe, meng door elkaar en laat 5 minuten staan.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 10 balletjes. Bestuif de buitenkant van de deegballen met een beetje Instant Oats en leg ze dan tussen twee stukken bakpapier in. Druk de balletjes plat en rol ze uit tot deegcirkels van 12 cm (als je een tortillapers hebt, kun je die hiervoor gebruiken).
  • Verwijder de tortilla van het bakpapier en bak hem in een hete koekenpan op hoog vuur, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Bak de tortilla niet te lang, anders kun je hem niet meer goed dichtvouwen. Haal de tortilla vervolgens uit de pan en bewaar in een schone theedoek. Herhaal dit met de rest van de deegballen totdat je ze allemaal gebakken hebt.
  • Voor de pulled chicken: verhit de olie in een middelgrote pan op middelmatig vuur. Voeg de ui en de bleekselderij toe en bak ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, tot de groenten zacht zijn. Voeg dan ook de tomaten, het water, de kruiden, het bouillonblokje en de chipotlepasta toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en voeg de kipfilets toe, druk ze naar beneden zodat ze volledig met saus bedekt zijn. Laat ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de kipfilets gaar zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan en snijd ze in hapklare reepjes.
  • Laat de pan met saus op het vuur staan en laat inkoken tot ongeveer de helft over is, roer dan de kip er weer door.
  • Voor de koolsla, meng je de kool, ui, yoghurt en het zout in een kleine kom door elkaar.
  • Serveer de tortilla's gevuld met de pulled chicken, koolsla, avocado, koriander en hete saus met partjes limoen, om eroverheen uit te knijpen.
  • Eet smakelijk!

Onze tip: rijst in plaats van tortilla's

Als je geen zin hebt om tortilla's te maken, serveer de pulled chicken en de saus dan over een kom bruine rijst en maak er met de koolsla en zwarte bonen een heerlijke burritobowl van.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love