Sundae-ijsje met chocolade en zoete aardappel
Zoete aardappel als toetje!
Wat dacht je ervan om deze warme, zonnige dag af te sluiten met een ijscoupe met chocolade en zoete aardappel? We hebben het ijs gemaakt op basis van diepgevroren zoete aardappel, wat zorgt voor een heerlijk zoete en romige textuur. Voor de lekkere smaak voegen we er nog een beetje cacaopoeder aan toe, een paar dadels voor de zoetheid en melk voor een lekker zachte consistentie. Maak het geheel af met wat vers fruit, yoghurt, noten en kleine stukjes van onze Protein Bars Extra Chocolate.
Preparation
-
Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven) of 170 graden (elektrische oven). Prik de zoete aardappel rondom in met een vork, wikkel hem in aluminiumfolie en rooster in de oven tot hij heel zacht is, ongeveer 90 minuten.
-
Snijd de zoete aardappel vervolgens doormidden en schep het vruchtvlees in een kom. Wacht tot de aardappel volledig is afgekoeld en vries hem dan in tot hij stevig is, ongeveer 1 uur.
-
Doe de bevroren zoete aardappel in een blender en voeg het cacaopoeder, de dadels, het vanille-extract, het zout en de melk toe. Mix tot een glad en romig geheel.
-
Verdeel het ijsmengsel over 4 kleine kommen, hak de Protein Bars in grove stukken en strooi ze samen met de andere toppings over het ijs.
- Eet smakelijk!
Onze tip: vegan sundae-ijs
Gebruik voor een veganistische variant een melkalternatief in het ijs, een plantaardige yoghurt als topping en een Vegan Protein Bar in plaats van de Protein Bar Extra Chocolate.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken