Kaneelbroodjes met zoete aardappel

Lekker smeuïg deeg met groente

Kaneelbroodjes met zoete aardappel
goal Muscle Building
Total time 50 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 360
Protein 20 g
Fat 9 g
KH 48 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
Voor het deeg:
180 ml halfvolle melk (1,5% vet)
1 tl appelazijn
150 g zoeteaardappelpuree (puree van zachtgekookte zoete aardappelen)
2 el kokosolie, vloeibaar
60 g erythritol (of stevia)
470 g speltmeel
1 kokosolie, vloeibaar
0.5 tl erythritol (of stevia)
el kaneel
80 g koude halfvolle melk (1,5% vet)
30 zakje

Kaneelbroodjes met zoete aardappel

Lekker smeuïg deeg met groente

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
We hebben al brownies met kidneybonen gemaakt en een chocoladecake met courgette gebakken. Groente door het deeg is geen verrassing meer! Wij zijn groot fan van deze eenvoudige truc voor zacht gebak. Voor dit recept hebben we zoete aardappel aan het deeg toegevoegd – zo blijft het lekker smeuïg zonder dat je veel olie hoeft te gebruiken. En de kaneelbroodjes zien er niet alleen geweldig uit, ze smaken ook heerlijk fluffy, kruidig en zoet.

Preparation

  • Meng voor het deeg de melk, appelazijn, zoete aardappelpuree, vloeibare kokosolie en erythritol in een grote kom. Zet apart.
  • Meng in een andere kom het speltmeel, Whey Protein, bakpoeder en zout.
  • Voeg nu langzaam de droge massa toe aan het vloeibare mengsel en meng al roerend tot een glad, licht plakkerig deeg.
  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het ongeveer 30 minuten rusten.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het voorzichtig uit tot een rechthoek met een dikte van 0,5 cm. Verwarm de oven voor op 190 graden (boven- / onderwarmte).
  • Meng de ingrediënten voor de vulling in een kommetje en leg ze op de rechthoek. Verdeel met een kwast.
  • Snijd langs de lange kant stroken van ca. 3-4 cm dikte uit het deeg, zodat je in totaal 8 stroken hebt.
  • Rol de afzonderlijke reepjes voorzichtig op tot 8 kaneelbroodjes.
  • Bekleed een ronde of vierkante bakvorm met bakpapier. Leg de kaneelbroodjes erop en bak ze ongeveer 25 minuten.
  • Maak ondertussen de frosting: mix de Whey en melk met een garde tot een romig geheel.
  • Zodra de kaneelbroodjes een beetje zijn afgekoeld, giet je de frosting erover en serveer ze direct.
  • Enjoy!
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started