Suikervrije cranberrytaart

Sappig biscuitgebak voor de winter

Cranberry Kuchen
goal Shape
Total time 65 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 141
Protein 3 g
Fat 7 g
KH 16 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

Wij hebben 12 punten uit de taart gehaald. 1 taartpunt bevat 141 kcal en 3 gram eiwit.
280 g havermeel (bijv. Instant Oats
3 tl Flavour Kick Vanillesmaak
Flavour Kick Vanillesmaak
Flavour Kick Vanillesmaak
Minder suiker eten en de smaak van je favoriete gezonde gerechten verbeteren was nog nooit zo makkelijk
4.3/5
€ 9,99
120 g
(€ 8,33/100 g)
2 tl bakpoeder
100 ml sinaasappelsap, zonder suiker
150 ml koolzuurhoudend water
120 ml appelpuree
60 g Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
150 g cranberries, vers of bevroren
Optionele toppings: glazuur van poedersuiker en sinaasappelsap, stukjes sinaasappel

Suikervrije cranberrytaart

Sappig biscuitgebak voor de winter

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Deze cranberrytaart is een feestelijke traktatie en lukt altijd. Dat maakt het de perfecte taart voor bijna elke gelegenheid. De cranberries maken het deeg lekker smeuïg en geven het een aangenaam zoetzure smaak. En onze Instant Oats zorgen voor een licht nootachtig aroma. Onweerstaanbaar lekker! Het recept is veganistisch, bevat geen toegevoegde suikers en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Meng de havermout, Flavour Kick en bakpoeder in een grote kom door elkaar.
  • Voeg vervolgens het sinaasappelsap, bruisend water, appelpuree en kokosolie (vloeibaar) toe en roer tot een glad deeg ontstaat.
  • Voeg de cranberries toe aan het deeg. Leg een handje cranberries apart voor de garnering.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en voeg het deeg toe. Druk de resterende cranberries in het deeg.
  • Bak de taart 55 minuten in de oven.
  • Laat een paar minuten afkoelen en decoreer dan eventueel met glazuur en stukjes sinaasappel.
  • Enjoy!

Onze tip

Deze eenvoudige cranberrytaart kun je ook heel goed als basisrecept voor je eigen favoriete taart gebruiken. Gebruik in plaats van de cranberries ook eens kersen, rabarber, stukjes appel, diverse soorten bessen, noten of chocoladeschilfers.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started