Sticky zalm met gember en knoflook

Met gebakken bloemkoolrijst

Zalm met gember en knoflook en gebakken bloemkoolrijst
Doel muscle_building
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 644
Eiwitten 33 g
Vetten 27 g
KOOLHYDRATEN 68.5 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
VOOR DE RIJST:
100 g bruine rijst
300 g bloemkool, buitenste bladeren verwijderd
0.5 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 wortel, in plakjes gesneden
1 tl geroosterde sesamolie
1 el vissaus of sojasaus
100 g doperwten (diepvries)
3 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden

2.
VOOR DE ZALM:
2 stuks zalmfilet
1 el ahornsiroop
1 el sojasaus
0.5 el rijstazijn
1 teentje knoflook, gehakt
1 tl geraspte gember

Sticky zalm met gember en knoflook

Met gebakken bloemkoolrijst

Inspiratie nodig voor een lekkere, gezonde doordeweekse maaltijd boordevol eiwitten? Wat dacht je van sticky zalmfilet met gember en knoflook, geserveerd met gebakken rijst met veel verse groente. Voor de gebakken rijst gebruiken we een mengsel van zilvervliesrijst en bloemkoolrijst en voegen er doperwten, wortelen en lente-uitjes aan toe voor de smaak. We voorzien de zalm van een zoet-zuur glazuur op basis van ahornsiroop en sojasaus, op smaak gebracht met gember en knoflook.

Preparation

  • Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en maal ze met een keukenmachine tot ze het formaat van rijstkorrels hebben. Als je geen keukenmachine hebt, kun je in plaats daarvan de grove kant van een rasp gebruiken en de bloemkool tot rijst raspen.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de in plakjes gesneden wortel toe. Bak op hoog vuur, af en toe roeren, tot de wortel zacht begint te worden - ongeveer 5 minuten. Voeg dan de bloemkool toe en bak verder tot de bloemkool bruin begint te worden. Voeg de gekookte bruine rijst, sesamolie, vissaus en doperwten toe en roer tot de doperwten zijn ontdooid. Haal dan de pan van het vuur en garneer met de lente-uitjes.
  • Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
  • Voor de zalm: leg de zalm met het vel naar boven op een bakplaat die licht is ingesmeerd met een beetje olie. Leg de zalmfilets 5 minuten onder de grill en draai ze dan om zodat ze met het vel naar beneden liggen.
  • Verwarm de ahornsiroop, sojasaus, azijn, knoflook en gember in een kleine pan op middelhoog vuur tot het geheel iets is ingedikt. Bestrijk de zalmfilets (de vleeskant) met het mengsel, zet weer terug in de oven en grill nog ongeveer 5-7 minuten, tot de zalm gaar is.
  • Serveer de zalmfilets met de gebakken rijst en eventueel nog wat extra glazuurmengsel.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Heb je weinig tijd? Sla dan de geglaceerde zalmfilets over en doe gewoon wat roerei en garnalen (of in blokjes gesneden tofu) bij de gebakken rijst en je hebt een snelle roerbakmaaltijd.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love