Spicy vegan pindastoofpotje

Met zoete aardappel

Vegan pindastoofpotje
Doel muscle_building
Totale tijd 35 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 319
Eiwitten 13 g
Vetten 14 g
KOOLHYDRATEN 30 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

300 g zoete aardappel
1 kleine ui(en)
1 teentje(s) knoflook
2 el tomatenpuree
1 blikje(s) gehakte tomaten (à 400 gram)
300 ml groentebouillon
1 handvol bladspinazie
peper, zout, kerriepoeder, chilivlokken, verse peterselie
Optionele bijgerechten: volkorenrijst, gehakte pinda's

Spicy vegan pindastoofpotje

Met zoete aardappel

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Voetjes omhoog en relaxen maar met dit pittige pindastoofpotje. Een recept voor de echte pindaliefhebber. Met slechts enkele ingrediënten tover je een heerlijk diner op tafel dat zowel gezond als voedzaam is. Zonder dierlijke producten en vol van smaak dankzij onze natuurlijke pindakaas.

Preparation

  • Snijd de zoete aardappel in hapklare blokjes. Snijd ook de ui en knoflook in blokjes.
  • Doe een scheutje water in een middelgrote pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg de zoete aardappelen toe en bak ze 3 minuten. Breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder en chilivlokken.
  • Blus af met groentebouillon, voeg de gehakte tomaten toe en laat alles 20 minuten pruttelen.
  • Roer dan de pindakaas en spinazie erdoor. Laat het nog 5 minuten sudderen.
  • Verfijn het pindastoofpotje met peterselie en breng opnieuw op smaak met peper en zout.
  • Serveer naar smaak met volkoren rijst of eet het zonder bijgerecht.
  • Eet smakelijk!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren