Shakshuka voor de lente

Lekker fris brunchgerecht

Gietijzeren koekenpan met groene shakshuka en een bord met sneetjes eiwitbrood
goal Shape
Total time 60 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 462
Protein 51 g
Fat 33.5 g
KH 15 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

1 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 ui, in dunne ringen
3 middelgrote courgettes, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
0.5 tl komijn (gemalen)
200 g asperges, houtachtige uiteinden verwijderd
4 takjes tijm (de blaadjes)
130 g doperwten (bevroren)
4 eieren
1 snufje zout, zwarte peper
40 g feta, verkruimeld
1 handvol peterselie, grofgehakt
2 plakjes Protein bread
Protein bread
Protein bread
Misschien wel het allerlekkerste brood.
3.9/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)

Shakshuka voor de lente

Lekker fris brunchgerecht

By: Izy Hossack
Een heerlijk frisse shakshuka, met doperwten, asperges en courgette – perfect voor het voorjaar. Een heerlijk brunch- of lunchgerecht met een mooie groene kleur. Bestrooid met een beetje verkruimelde feta en gehakte peterselie om het gerecht extra smaak te geven. Serveer de groene shakshuka met een paar sneetjes Protein Bread om in de gepocheerde eieren te dopen.

Preparation

  • Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een middelgrote pan met antiaanbaklaag. Voeg de ui en de in blokjes gesneden courgette toe en bak ongeveer 5-10 minuten, onder af en toe roeren, tot ze goudbruin beginnen te worden. Voeg de knoflook en komijn toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Snijd de asperges doormidden en doe ze samen met de verse tijm in de pan. Bak, onder af en toe roeren, ongeveer 2 minuten zodat de asperges iets zachter worden.
  • Roer de doperwten erdoor en bak ze nog 1 minuut mee zodat ze kunnen ontdooien. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek de eieren erin. Doe het deksel op de pan, draai het vuur lager en bak nog ongeveer 5 minuten - of tot de eiwitten gestold zijn en de dooiers nog vloeibaar.
  • Haal de pan van het vuur en bestrooi met de feta en peterselie. Serveer met versgebakken Protein Bread.
  • Enjoy!

Onze tip: klassieke shakshuka

Dit recept voor een net iets gezondere variant van de klassieke shakshuka vind je vast ook heel lekker. Het perfecte comfortfoodgerecht om je dag mee te beginnen.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started