Sappige rabarbertaart met crumble

Supermakkelijke veganistische taart

Rabarbertaart met crumble
Doel muscle_building
Totale tijd 80 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 239
Eiwitten 4 g
Vetten 11 g
KOOLHYDRATEN 29 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Snijd de taart in 12 gelijke stukken. 1 stuk bevat ongeveer 239 kcal en 4 gram eiwit.
1.
Voor het deeg:
120 g appelpuree
100 g kokosbloesemsuiker
200 ml sojamelk
1 tl vanille-extract
250 g havermeel (of speltmeel)
1 pakje bakpoeder

2.
Voor de vulling:
300 g rabarber
40 g kokosolie
70 g havermeel (of speltmeel)
20 g amandelschaafsel

Sappige rabarbertaart met crumble

Supermakkelijke veganistische taart

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten tot de lente begint. Dat levert niet alleen lekkere temperaturen op, maar ook heerlijke regionale groenten en fruit. Rabarber bijvoorbeeld. Daarom hebben we een overheerlijk recept voor een rabarbertaart voor je bedacht. Met een perfecte suikervrije crumble er bovenop. De taart smaakt net zo lekker als die van oma en is qua voedingswaarde een duidelijke winnaar.

Preparation

  • Ingredients:
    120 g appelpuree, 100 g kokosbloesemsuiker, 60 g Kokosolie, 200 ml sojamelk, 1 tl vanille-extract
    Meng in een grote kom de appelpuree, kokosbloesemsuiker, vloeibare kokosolie, sojamelk en vanille-extract door elkaar.
  • Ingredients:
    250 g havermeel, 1 pakje bakpoeder
    Voeg nu de havermeel en het bakpoeder toe en meng alles tot een glad deeg.
  • Doe het deeg in een springvorm (22-24 cm) die is ingevet of bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Ingredients:
    300 g rabarber
    Was de rabarber en snijd hem in kleine stukjes.
  • Verdeel de stukjes rabarber gelijkmatig over het deeg en druk ze met je handen een beetje aan.
  • Ingredients:
    40 g Kokosolie, 4 tl Flavour Kick Vanillesmaak, 70 g havermeel
    Meng voor de crumble de kokosolie (nog in vaste vorm), Flavour Kick en havermeel in een kommetje. Meng met je handen tot een kruimelige consistentie ontstaat.
  • Ingredients:
    30 g geschaafde amandelen
    Verdeel de crumble over de rabarbertaart. Bestrooi met de amandelschilfers.
  • Bak de afgedekte rabarbertaart in 55-60 minuten. Bak de taart de laatste 10 minuten onafgedekt. Prik erin om te zien of de taart gaar is.
  • Laat de rabarbertaart eerst een beetje afkoelen en snijd hem dan in 12 gelijke stukken.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Als je deze taart buiten het rabarberseizoen wilt bakken, kun je in plaats van rabarber ook ander fruit gebruiken, bijvoorbeeld appels, peren, bessen naar keuze, mandarijnen, kersen, pruimen, abrikozen, etc.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren