Sandwich met kipsalade

Met appel, bleekselderij & dille

Sandwich met kipsalade
goal Shape
Total time 15 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 418
Protein 47 g
Fat 12 g
KH 26 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
VOOR DE KIPSALADE:
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
1 appel, in blokjes gesneden
0.5 rode ui, fijngehakt
1 gekookte kipfilet zonder vel en bot, in hapklare stukken
2 el fijngehakte dille
2 el fijngehakte peterselie

2.
VOOR DE DRESSING:
65 g Griekse yoghurt (0% vet)
30 g mayonaise (light)
20 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)
1 el appelciderazijn
1 tl Dijonmosterd
1 snufje zout

3.
OM TE SERVEREN:
6 kleine sneetjes Protein bread
Protein bread
Protein bread
Misschien wel het allerlekkerste brood.
3.9/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)
1 handvol fijngesneden sla

Sandwich met kipsalade

Met appel, bleekselderij & dille

By: Izy Hossack
Een sandwich met kipsalade, geserveerd op versgebakken Protein Bread met knapperige stukjes appel en bleekselderij. De verse dille en peterselie maken de dressing heerlijk smaakvol en fris – voor nog meer smaak, kun je er ook nog wat fijngehakte bieslook overheen strooien. Wij hebben Whey Protein Neutraal aan de yoghurtdressing toegevoegd, dit verhoogt het eiwitgehalte en maakt de dressing lekker dik en romig.

Preparation

  • Doe de bleekselderij, appel, ui, kipfilet, dille en peterselie in een grote kom.
  • Maak de dressing door alles in een middelgrote kom tot een glad en romig geheel te mengen. Giet dit in de grote kom bij de kipsalade en roer goed door elkaar.
  • Verdeel de fijngesneden sla over de sneetjes eiwitbrood en beleg met de kipsalade. Je kunt de sandwich naar smaak garneren met nog een beetje dille en fijngehakte bieslook.
  • Enjoy!

Onze tip

Als je in de supermarkt geen voorgekookte kipfilet kunt vinden, kun je ook zelf heel makkelijk het vel en bot verwijderen en de kip pocheren. Doe de kipfilet in een pan met kokend water, laat ongeveer 20-25 minuten sudderen, tot de kip door en door gaar en in het midden niet meer roze is. Laat de kipfilet eerst afkoelen en snijd vervolgens in hapklare stukken.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started