Salade met kippenborst of tofu

Lichte salade

goal Shape
Total time 15 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal
Protein g
Fat g
KH g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

Sla naar keuze
200 g Kippenborst
of
125 g Gerookte tofu
200 g Rauwkost naar keuze (bijv. komkommer, paprika, tomaten)
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)

1.
Voor de dressing:
1 Knoflookteen
2 el Yoghurt
1 el Balsamicoazijn
1 snufje Zout
1 snufje Peper

Salade met kippenborst of tofu

Lichte salade

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.

Kip en tofu zijn vet- en koolhydraatarme eiwitbronnen die je heel makkelijk in een gezond voedingsschema kunt passen. Krokant gebakken zijn ze lekker op iedere salade! 

Preparation

  • Was de sla in koud water en doe het in een grote schaal.
  • Verwarm de pan en voeg wat kokosolie toe.
  • Bak je topping in de pan met wat zout, peper en andere kruiden.
  • Voor de dressing snijd je knoflook fijn en meng het in een glas met yoghurt en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de topping (kip of tofu) nu in stukjes.
  • Voeg wat van de dressing toe aan de salade.
  • Serveer dan de salade op een bord en schenk de rest van de dressing erover.
  • Enjoy!

Onze tip

Als je de olijfolie in de dressing door yoghurt vervangt, bespaar je een heleboel calorieën! Je kunt ook allerlei andere toppings aan je salade toevoegen. Denk aan gebakken groenten, seitan, garnalen of runderreepjes.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started