Rösti van aardappel en knolselderij

Een lekker bordje comfortfood

Rösti van aardappel en knolselderij met varkensragout
Doel shape
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 561
Eiwitten 43 g
Vetten 17 g
KOOLHYDRATEN 57 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
VOOR DE RÖSTI:
300 g aardappel (ongeveer 1 aardappel), grofgeraspt
400 g knolselderij (ongeveer 1/2 knol), grofgeraspt
1 snufje zout
0.5 witte ui, dungesneden
3 el Protein Pizza
Protein Pizza
Protein Pizza
Next level Italiaanse traditie.
4/5
€ 12,99
500g (5 pizza's)
(€ 2,60/100 g)
1 el olijfolie

2.
VOOR DE RAGOUT:
0.5 el olijfolie
0.5 witte ui, in blokjes gesneden
1 middelgrote wortel, in blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
250 g varkensgehakt (mager)
1 el tomatenpuree
1 blik (400 g) tomaten in blokjes
1 tl gedroogde oregano
1 beetje zwarte peper
1 snufje zout
20 g Parmezaanse kaas, geraspt

Rösti van aardappel en knolselderij

Een lekker bordje comfortfood

Deze röstirondjes van geraspte aardappel en knolselderij zijn heerlijk krokant en lekker vol van smaak. In combinatie met een eenvoudige ragout van varkensvlees en tomaten maak je er een gezond en voedzaam diner van.

Preparation

  • Voor de rösti: meng de geraspte aardappel en knolselderij met een snufje zout en zet 5 minuten opzij. Doe het aardappelmengsel in een schone theedoek, wikkel alles er goed in en knijp de theedoek boven de gootsteen uit om zoveel mogelijk vocht uit de groenten te verwijderen.
  • Doe het mengsel vervolgens in een kom en voeg ook de ui en de Protein Pizza-mix toe, en schep alles met de hand goed door elkaar. Verdeel in 6 balletjes en druk ze plat tot burgers.
  • Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur 1/2 eetlepel olijfolie. Bak de röstirondjes aan beide kanten goudbruin en voeg indien nodig nog een beetje olie toe.
  • Voor de ragout: verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en kook, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn - ongeveer 15 minuten. Voeg vervolgens het varkensgehakt toe en verdeel het in de pan in kleine stukjes. Voeg dan ook de tomatenpuree, gehakte tomaten en oregano toe. Laat, onder af en toe roeren, ongeveer 15 minuten sudderen tot de ragout is ingedikt. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Serveer de ragout met de rösti en bestrooi met een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Voor een vegetarische versie van dit gerecht kun je de rösti ook serveren met een veganistische Champignon Bourguignon in plaats van varkensragout.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen