Romige spinazie-artisjokkendip
Heerlijk bij de BBQ en op brood
Mayonaise en ketchup kunnen wel inpakken! Gegrilde groenten zijn toch veel lekkerder met een pittige spinazie-artisjokkendip? Dankzij de cashewnoten en de magere kwark is deze vegetarische dipsaus een heerlijk romige lekkernij die op geen enkele barbecue mag ontbreken.
Preparation
-
Ingredients:1 tl KokosolieVerwarm de kokosolie in een hete pan.
-
Ingredients:1 teentje knoflookHak de knoflook fijn en bak kort in een hete pan.
-
Ingredients:160 g spinazie, 1 lente-ui, 160 g artisjokkenSnijd de artisjokken in blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Voeg toe aan de pan met de spinazie. Bak alles totdat het water uit de spinazie is verdampt. Haal dan de pan van het vuur.
-
Ingredients:60 g cashewnoten, 30 ml haverdrankPureer de cashewnoten en haverdrank in een blender fijn.
-
Ingredients:80 g kwark, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 el citroensapDoe alle ingrediënten in een kom. Meng goed door elkaar.
-
Breng de artisjokkendip op smaak met cayennepeper, peper en zout.
- Eet smakelijk!

Onze tip: spinazie-artisjokkendip met een crunch
Mis jij nog iets knapperigs? Rooster dan gewoon een paar Protein Flakes in een hete pan en strooi ze over de artisjokkendip. Zo heb je meteen een krokante topping die je ook nog van een extra portie eiwit voorziet.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken