Rode bietensoep

MET KNAPPERIGE TOPPING

Recept rode bietensoep
Doel shape
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 350
Eiwitten 9 g
Vetten 10 g
KOOLHYDRATEN 51 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

Dit recept is bedoeld voor 2 normale porties. Een soep met topping bevat 350 kcal.
1 middelgrote zoete aardappel (ca. 300 g)
3 rode bieten, rauw of voorgekookt
1 gember, duimgroot
1 teen knoflook
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
500 ml groentebouillon
2 el crème fraîche
zout, peper, komijn

Rode bietensoep

MET KNAPPERIGE TOPPING

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Met slechts 350 kcal is deze soep een echt lichtgewicht. De voedingsstoffen zijn daarentegen alles behalve licht. We hebben voor jou twee echte powerknollen gecombineerd en daarvan een verrukkelijke soep gemaakt. De topping bestaat uit nog een vitaminebom, onze Crunchy Veggies. Ze zijn zo knapperig als croutons, maar met veel minder calorieën. Je kunt er natuurlijk ook sneetje van ons luchtige, glutenvrije Protein Bread bij eten. Net zo lekker als vers van de bakker!

Preparation

  • De zoete aardappel en rode bieten goed wassen. De schil kun je eraan laten of verwijderen. Snijd de groenten in een kleine stukjes.
  • Hak de gember en knoflook fijn.
  • Doe de kokosolie in een middelgrote pan en laat warm worden. Bak dan de gember en knoflook.
  • Voeg de groenten toe en blus af met groentebouillon. Met zout, peper en komijn op smaak brengen.
  • Laat de soep voor ca. 20 minuten koken. Net zolang tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer vervolgens met een staafmixer de soep fijn en voeg 1 el crème fraîche toe aan de soep. Goed roeren.
  • Serveer de 2 porties met 1/2 el crème fraîche en 1 handvol Crunchy Veggies.
  • Eet smakelijk!

HOE LANG MOET JE RODE BIETEN KOKEN?

Als je voor dit recept rauwe bieten gebruikt, moet je uitgaan van een kooktijd van ongeveer 20-30 minuten. Het hangt natuurlijk af van de grootte van de bieten. Om de kooktijd zo kort mogelijk te houden, kun je de bieten dus in stukjes snijden.

HOE GEZOND ZIJN RODE BIETEN NOU ECHT?

De rode biet is een echte powerknol. Het levert een behoorlijk portie waardevolle voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten op. Naast vitamine A, B en C bevatten rode bieten ook relatief veel ijzer. Dit is vooral voor vegetariërs en veganisten erg belangrijk! Van groot belang is ook de voedingsstof die de biet zo rood maakt. Deze zogenoemde betanine is een natuurlijke kleurstof. Het zou een ontstekingsremmende werking hebben. Onze tip: Gebruik tijdens de bereiding rubberen handschoenen, omndat de rode kleur behoorlijk hardnekkig kan zijn!

HOE GEZOND IS EEN ZOETE AARDAPPEL DAN?

Zoete aardappelen smaken niet alleen heerlijk, ze bevatten ook een heleboel waardevolle voedingsstoffen. Niet voor niet wordt deze aardappel tot de meest gezonde groenten ter wereld gerekend! Wist jij dat zoete aardappelen verschillende kleuren kunnen hebben? De oranje variant is vooral bij ons bekend. Maar er zijn ook witte en paarse zoete aardappelen. Een feest voor het oog!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen