Recept voor een eiwitrijke gistvlecht

Gezond vlechtbrood voor Pasen

Doel muscle_building
Totale tijd 55 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 102
Eiwitten 9 g
Vetten 1 g
KOOLHYDRATEN 14 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Als je de gistvlecht in 20 stukken snijdt, bevat 1 stuk ongeveer 102 kcal en 9 gram eiwit.
1.
Voor de gistvlecht:
300 ml halfvolle melk (1,5% vet), lauwwarm
0.5 blokjes verse gist
1 tl rietsuiker
100 g appelpuree
0.5 tl zout
350 g speltmeel
150 g Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
Toppings: amandelschaafsel en/of kristalsuiker

Recept voor een eiwitrijke gistvlecht

Gezond vlechtbrood voor Pasen

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Fleur je paasontbijt op met een mooie gistvlecht. Lekker met versgemaakte jam of notenpasta. Met behulp van dit recept bak je de perfecte gistvlecht, maar dan wel in een fijne fitnessfood-variant. Dankzij onze bakproteïne kun je op een ongecompliceerde manier wat koolhydraten besparen. Bak deze vlecht met Pasen en je hebt zelfs na afloop van de Paasbrunch nog energie over!

Preparation

  • Meng de lauwwarme melk, gist en suiker in een kom tot een glad mengsel en laat een paar minuten staan ​​tot het mengsel gaat schuimen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Dek het deeg af en laat op een warme plaats minimaal 1 uur rijzen. Het volume van het deeg moet verdubbeld zijn.
  • Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol het deeg in 3 gelijke strengen. Maak er een vlecht van.
  • Leg de gistvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bestrooi met wat amandelschaafsel en/of kristalsuiker.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de gistvlecht in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.
  • Eet smakelijk!
Onze tip Recept voor een eiwitrijke gistvlecht

Hoe vlecht ik een gistvlecht?

Verdeel het deeg in 3 even lange strengen en leg ze verticaal naast elkaar. Duw de bovenste uiteinden lichtjes tegen elkaar. Vlecht vervolgens de strengen als een vlecht: wissel de buitenste strengen af ​​over de middelste streng totdat de vlecht is gevlochten.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen