Ramen met kip en pindakaas

Een pittig bakje comfortfood

Ramen met kip en pindakaas in een kom met een ei
goal Muscle Building
Total time 45 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 698
Protein 59 g
Fat 20 g
KH 67 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

1 prei, in reepjes van 2 cm gesneden
0.5 el koolzaadolie
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 tl geraspte gember
500 ml kippenbouillon
2 el sojasaus
1 el Chinese chili-olie
2 kipfilet, zonder vel
2 eieren
120 g droge eiernoedels (volkoren)
45 g Pindakaas
Pindakaas
Pindakaas
De lekkere proteïnesnack
4.5/5
4.9900
250 g pot
()
2 paksoi, in vieren
60 ml sojamelk of halfvolle melk
2 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden

Ramen met kip en pindakaas

Een pittig bakje comfortfood

By: Izy Hossack
Pittige ramen met kipfilet en pindakaas. In een eenvoudige kippenbouillon met prei, heerlijk romig dankzij onze biologische pindakaas. Geserveerd met volkorennoedels, een gekookt eitje en pulled chicken.

Preparation

  • Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de prei erdoor, doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Bak 5-10 minuten tot de prei zacht is geworden.
  • Verwijder het deksel en voeg de gember en knoflook toe. Roerbak nog ongeveer 1-2 minuten.
  • Voeg de bouillon, de sojasaus en de chili-olie toe. Voeg vervolgens ook de kipfilet toe, breng aan de kook en dek af met een deksel. Laat op laag vuur sudderen, draai de kip halverwege om als hij niet helemaal ondergedompeld is, tot de kipfilet gaar is - ongeveer 20 minuten. Verwijder het schuim aan de bovenkant van de soep. Als de kipfilet gaar is, haal het dan uit de pan en snijd op een schone snijplank in kleine stukken.
  • Vul een middelgrote pan met kokend water, breng zachtjes aan de kook en doe de eieren erin. Laat 5-6 minuten koken en haal ze dan uit het water en doe ze in een kom met koud water.
  • Voeg nu de eiernoedels toe aan dezelfde pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over de kommen.
  • Schil ondertussen de eieren. Snijd ze doormidden en doe in elke kom een ei.
  • Voeg de pindakaas en sojamelk toe aan de pan met bouillon en roer alles goed door elkaar. Voeg de paksoi toe en kook 2-3 minuten tot de bladeren zacht maar nog wel knapperig zijn. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de kipfilet en lente-uitjes en serveer.
  • Enjoy!

Onze tip

Mag het nog iets eiwitrijker? Probeer dan onze lekkere Protein Pasta in plaats van de volkorennoedels.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started