Quinoa-tomatensalade met peterselie

Voor een koolhydraatarm diner

Quinoa-tomatensalade
Doel shape
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 349
Eiwitten 9 g
Vetten 18 g
KOOLHYDRATEN 33 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

40 g quinoa
100 g cherrytomaatjes
50 g halfvolle yoghurt (1,5% vet)
125 ml groentebouillon
1 bos peterselie
1 lente-ui
1 el olijfolie
2 el citroensap
1 snufje zout, chilipoeder, komijn

Quinoa-tomatensalade met peterselie

Voor een koolhydraatarm diner

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Quinoa is een glutenvrij alternatief voor granen. De kleine zaadjes zorgen voor een verzadigd gevoel en zitten boordevol voedingsstoffen. Quinoa smaakt heerlijk in een salade of als gezond bijgerecht.

Preparation

  • Breng de groentebouillon aan de kook. Spoel de quinoa af, doe het bij de bouillon en laat het op laag vuur ca. 15 minuten wellen. Vervolgens laten afkoelen.
  • Was intussen de peterselie, pluk de blaadjes en hak deze fijn. Was de lente-ui en snijd deze in fijne plakjes. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Meng het citroensap met olijfolie, een snufje zout, een beetje chilipoeder en komijn tot een dressing.
  • Voeg de tomaten, lente-ui en peterselie toe aan de quinoa en breng op smaak met de dressing.
  • Roer als laatste de yoghurt met zout en chilipoeder. Serveer de yoghurt bij de quinoasalade.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Quinoa wordt ook wel het goud van de Inca's genoemd en is de perfecte plantaardige eiwitbron die alle 9 essentiële aminozuren bevat. Daarnaast is het ook rijk aan essentiële vitamines en mineralen.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen