Quinoa salade met spinazie, mango en avocado
Salade in een glas - handig voor onderweg
Voor de to-go-variant doe je de ingrediënten in laagjes in de weckpot. Belangrijk bij het vullen: Eerst komen de koolhydraten, dan de salade en de groenten. De dressing moet je in een ander potje of glaasje meenemen, zodat de salade niet slap wordt.
Preparation
-
Doe de geweekte bonen in een pan met een laagje water en laat ze op middelhoog vuur voor ca. 50-60 min. koken. Laat afkoelen.
-
Spel de quinoa af in een zeef. Breng ca. 450 ml water aan de kook.
-
Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 12-15 minuten koken tot het water verdampt is. Doe dan de quinoa in de zeef en laat het uitlekken.
-
Snijd in de tussentijd de uien in kleine ringen. Schil de avocado en mango en snijd deze in kleine stukjes.
-
Was eventueel de spinazie en laat deze uitlekken.
-
Voor de dressing: Meng alle ingrediënten in een klein schaaltje en roer goed.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Vervang de salade door spruiten, noten, Chiazaad of een extra portie eiwitten; zoals kip, tofu, feta of geitenkaas.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken