Quinoa Protein Porridge
Het glutenvrije powerontbijt
Dit ontbijt zit boordevol belangrijke voedingsstoffen en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Quinoa kun je ook heel goed gebruiken in zoete gerechten, en het is een goed alternatief voor havervlokken. Gebruik voor het basisrecept onze Whey Protein-eiwitpoeder.
Preparation
-
Breng het water met de quinoa in een pan aan de kook. Laat 10 minuten koken op middelhoog vuur.
-
Voeg dan de amandelmelk en kaneel toe. Meng goed en kook nog eens 3-5 minuten, totdat er een romige massa ontstaat.
-
Voeg vervolgens ook de Whey Protein toe.
-
Doe de porridge in een kom en garneer naar wens met yoghurt, bessen, noten, etc.
- Eet smakelijk!
Wat is quinoa?
Wist jij dat quinoa eigenlijk geen echte graansoort is? Het is een pseudograan. Pseudo, omdat het er wel uitziet als een graan, maar botanisch gezien niets met granen te maken heeft. Quinoa is een ganzenvoetgewas en behoort tot dezelfde familie als snijbiet, spinazie en biet. En het is ook nog glutenvrij!
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken