Protein Bagel

Eenvoudig en snel gemaakt

Recept voor Protein Bagels
Doel shape
Totale tijd 35 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 212
Eiwitten 14 g
Vetten 7 g
KOOLHYDRATEN 24 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

Van het deeg kun je 2 bagels maken. 1 bagel bevat 212 kcal en 14 gram eiwit.
60 g speltbloem
20 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 29,99
750 g blik
(€ 39,99/1kg)
3 tl bakpoeder
2 snufjes zout
110 g Griekse yoghurt
1 eiwit
Topping: zwarte en witte sesamzaadjes, knoflookpoeder, maanzaad, zeezout

Protein Bagel

Eenvoudig en snel gemaakt

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Belegde bagels zijn nog steeds helemaal hip en happening! Zoet of hartig – deze proteïnerijke bagels zijn onweerstaanbaar lekker. Bovendien laten we je met dit recept zien dat bagels maken helemaal niet moeilijk is. We hebben een derde van de bloem vervangen door onze Whey Protein-eiwitpoeder, dit zorgt voor een heerlijke smaak en voor een voedzame proteïne-kick.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar.
  • Voeg de yoghurt toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Tip: als je merkt dat het deeg iets te nat en kleverig is, voeg dan nog een beetje bloem toe.
  • Bestrooi een werkblad met wat bloem. Kneed stevig tot je een glad deeg hebt. Verdeel het deeg vervolgens in 2 gelijke stukken.
  • Rol elke helft languit met je hand en vorm er een bagel van.
  • Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met een losgeklopt ei en strooi er de toppings over.
  • Bak de bagels in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  • Beleg de bagels naar wens. Onze favoriet: hüttenkäse, avocado en ei!
  • Eet smakelijk!

Onze tip voor Meal Prep

Bagels kun je ook prima invriezen. Maak meerdere bagels in één keer klaar, snijd ze open en vries ze in. Als je zin hebt in een bagel, haal je er eentje uit de diepvries en warm je hem op in een toaster. Zo heb je in een paar minuten tijd een snelle, knapperige basis voor je lunch!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen