Appeltaart met vanillesaus

Zonder tarwemeel en lekker smeuïg

Appeltaart
Doel shape
Totale tijd 50 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 158
Eiwitten 4 g
Vetten 6 g
KOOLHYDRATEN 22 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Snijd de taart in 12 gelijke punten. Een punt met een beetje vanillesaus bevat ongeveer 158 kcal.
6 el agavensiroop
100 g appelmoes, ongezoet
4 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 snufje nootmuskaat
0.5 tl vanille-extract
1 tl kaneel
150 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
1 zakje bakpoeder
150 ml halfvolle melk (of alternatief voor melk)
3 appels

1.
Voor de vanillesaus:
30 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
100 ml halfvolle melk (of alternatief voor melk)

Appeltaart met vanillesaus

Zonder tarwemeel en lekker smeuïg

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Appeltaart is een van onze favoriete taarten! En dan het liefst lekker smeuïg en met goede voedingsstoffen zoals in deze taart. Bakken met Instant Oats? Lukt dat? Jazeker! Wij laten je zien hoe het werkt.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Smelt de olie en roer deze met de appelmoes en agavesiroop in een kleine kom.
  • Meng in een andere kom de havermout, bakpoeder, vanille, nootmuskaat en kaneel door elkaar.
  • Voeg vervolgens de vloeibare massa toe aan de droge en meng alles met een spatel, giet de melk erbij. Kleine klontjes zijn niet erg - integendeel.
  • Schil de appels, snijd ze in dunne plakjes en voeg ze toe aan het deeg. Kort roeren.
  • Doe het deeg in een ingevette taartvorm (26 cm diameter) en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met wat kaneel.
  • Bak de appeltaart 35-40 minuten in de oven. Bedek eventueel de taart met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  • Meng voor de vanillesaus de Whey Protein met de melk tot de klontjes weg zijn.
  • Serveer de taart met de vanillesaus. De appeltaart smaakt warm het allerlekkerst.
  • Eet smakelijk!

Welke appels kun je gebruiken voor een appeltaart?

Lichtzure appels zijn het meest geschikt om mee te bakken. Ze moeten ook een beetje stevig zijn, zodat je na het verwarmen nog wel een bite proeft. Bak de taart bijvoorbeeld met Boskoop of Elstar-appels.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen