Protein Porridge met bosbessen

Puur van smaak en suikerarm

Protein Porridge blauwe bessen recept
goal Shape
Total time 10 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 268
Protein 21 g
Fat 6 g
KH 25 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

1 scheutje water
80 g bosbessen
120 ml water
60 g Protein Porridge Vanille
Protein Porridge Vanille
Protein Porridge Vanille
Minder toegevoegde suiker, meer authentieke smaak
4/5
€ 14,99
420 g
(€ 35,69/1kg)
1 el biologische yoghurt
Optioneel: gehakte pistachenoten

Protein Porridge met bosbessen

Puur van smaak en suikerarm

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Onze Protein Porridge is ongetwijfeld van zichzelf al lekker genoeg. Maar als je ontbijt er af en toe ook heel aantrekkelijk en lekker uitziet, is het een stuk leuker om het te eten. Een handvol bosbessen voegt kleur en veel goede voedingsstoffen toe aan je ontbijt. Met deze porridge bespaar je op tijd en toegevoegde suikers, en geef je je lichaam wat het nodig heeft voor een goed begin van de dag.

Preparation

  • Doe een scheutje water en de helft van de bosbessen in een pan. Laat op middelhoog vuur 3 minuten koken. Prak de bosbessen fijn met een vork, zodat de kleur goed vrijkomt.
  • Doe de rest van het water in de pan en voeg de Protein Porridge toe. Laat het onder af en toe roeren in 3 minuten inkoken.
  • Doe de bosbessen-porridge in een schaal en roer de yoghurt er met een lepel doorheen.
  • Verdeel nu de rest van de bosbessen als topping over de porridge. Strooi ook de pistachenoten er overheen.
  • Tip: eventueel kun je ook de resterende bosbessen koken in water, tot er een dikke saus ontstaat.
  • Enjoy!
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started