Protein Pasta met zalm en asperges

Til je training naar een hoger niveau met dit recept

Pasta met zalm en asperges
Doel muscle_building
Totale tijd 30 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 717
Eiwitten 63 g
Vetten 40 g
KOOLHYDRATEN 23 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de zalm:
125 g zalmfilet
1 teentje knoflook
1 tl olijfolie
0.5 citroen

2.
Voor de pasta:
0.5 kleine ui
150 g groene asperges
1 el olijfolie
peper, zout, verse peterselie

Protein Pasta met zalm en asperges

Til je training naar een hoger niveau met dit recept

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Wij vinden het belangrijk dat onze fitnessrecepten lekker zijn en dat de bereiding niet ingewikkeld is. Een bord Protein Pasta met zalm klinkt als een gerecht naar ons hart. Binnen 30 minuten tover je een ware proteïnebom op tafel die ook nog eens heerlijk smaakt. De zalm is sappig, de asperges knapperig en de eiwitrijke pasta heeft de perfecte bite.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Ingredients:
    125 g zalmfilet
    Spoel de zalm af met koud water, dep droog met keukenpapier en leg in een ovenvaste schaal met bakpapier.
  • Ingredients:
    1 teentje knoflook, 1 tl olijfolie,  een beetje citroensap,  een beetje peper, zout, peterselie
    Snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg toe aan de zalm met olijfolie, citroensap, een snufje zout en peper en een paar blaadjes peterselie en masseer het in.
  • Laat de zalmfilet 15 minuten in de oven gaat worden.
  • Zet intussen een pan met water op.
  • Ingredients:
    0,5  ui, 150 g asperges
    Snijd de ui in blokjes. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en snijd de steeltjes in stukken van 2 cm.
  • Ingredients:
    1 el olijfolie,  een beetje peper, zout
    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg ook de asperges toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Ingredients:
    Voeg zodra het water kookt zout en pasta toe. Kook de pasta in 7 minuten beetgaar en doe samen met de asperges in de pan.
  • Voeg een klein scheutje pastawater toe aan de pan en verwarm alles al roerend kort.
  • Haal de zalm uit de oven. Scheur met een vork in kleine stukjes en meng met de pasta.
  • Serveer de pasta met zalm en asperges op een bord en garneer met peterselie.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Voor een veganistische variant van deze pasta kun je in plaats van zalm ook gerookte tofu gebruiken.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren