Protein Pasta met paprikasaus & vegan feta

Met aromatische roosteraroma's

Peanut Butter Jelly Overnight Oats
goal Muscle Building
Total time 50 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 750
Protein 71 g
Fat 28 g
KH 5 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

200 g Protein Pasta
Protein Pasta
Protein Pasta
Superlekkere lower carb* pasta.
4.2/5
€ 4,99
250g
(€ 2,00/100 g)

1.
Voor de paprikasaus:
2 paprika, rood
1 ui
5 teentjes knoflook
0.5 tl olijfolie
250 ml haverdrank
1.5 el citroensap
3 el gistvlokken
0.5 tl zout
1 tl paprikapoeder
0.5 tl gerookte paprikapoeder
1 tl oregano, gedroogd
0.5 el maizena
peper
chilivlokken

2.
Voor de feta:
50 g amandelen, geweekt
25 g cashewnoten, geweekt
Het sap van een halve citroen
1 tl olijfolie
1 el gistvlokken
1 teentje knoflook
0.5 tl zout
1 tl oregano, gedroogd
1 tl rozemarijn, gedroogd
1 tl tijm, gedroogd
1 tl basilicum, gedroogd
Optionele toppings: verse peterselie, verse basilicum

Protein Pasta met paprikasaus & vegan feta

Met aromatische roosteraroma's

By: Anne-Sophie Hoffman
Een recept voor alle pastafans: Protein Pasta met een pittige paprikasaus met zelfgemaakte, veganistische feta uit de oven.

Preparation

  • Week de amandelen en cashewnoten een nachtje in water.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Doe de noten, citroensap, olie, knoflook, gistvlokken en het zout in een krachtige blender en pureer.
  • Wikkel de inhoud in een schone theedoek en bind de handdoek strakker vast om het overtollige vocht te laten ontsnappen.
  • Doe het overgebleven notenmengsel in een kleine ovenschaal.
  • Bestrijk het notenmengsel met een beetje olijfolie en met de gedroogde kruiden.
  • Bak het notenmengsel 30 minuten op 180 °C tot de veganistische feta een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
  • Verwijder intussen de kern van de paprika's en snijd de paprika's in grove stukken.
  • Schil de uien en knoflook en snijd ze in grove blokjes.
  • Verdeel de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en rooster 15-20 minuten in de oven op 180 °C.
  • Kook ondertussen de Protein Pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de geroosterde groenten samen met de overige ingrediënten in een krachtige blender en pureer ze fijn.
  • Meng de Protein Pasta en de saus door elkaar.
  • Verkruimel de veganistische feta in grove stukken en verdeel over de pasta.
  • Serveer de pasta naar smaak nog met wat verse kruiden.
  • Enjoy!
Our tip Protein Pasta met paprikasaus & vegan feta

Onze tip: romige bloemkoolsaus in plaats van paprikasaus

De tomatensaus kan wel inpakken, want wij maken romige pastasauzen van verschillende soorten groenten - of het nu paprikasaus, bloemkoolsaus of een Mac 'n' Cheese-saus op basis van pompoen is.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started