Vegan protein pasta bolognese
Bye bye carbs!
Minder pasta eten wil niemand. Maar minder koolhydraten wel! Onze Protein Pasta bevat 66 % minder koolhydraten en bestaat voor 50 % uit het fijnste erwtenproteïne-concentraat. De pasta is ook vrij van soja en veganistisch.
Preparation
-
Giet je groentebouillon over de soja korrels en laat het 10 minuten intrekken. Giet dan de groentebouillon af en zet 150 ml apart.
-
Snijd de knoflook, ui, wortel en sellerie in kleine stukjes.
-
Verhit de olie in een pan en bak de soja tot deze goudbruin is.
-
Voeg de groenten toe aan de pan en bak nog eens een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de tomaten, tomatenpuree en 150 ml groentebouillon toe en laat voor 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg naar smaak nog een laurierblad toe.
-
In de tussentijd kook je de Protein Pasta in water met een snufje zout.
-
Indien nodig breng je de bolognese saus nog meer op smaak. Vis je laurierblad er uit en serveer met verse basilicum.
- Eet smakelijk!
Is er een alternatief voor soja?
Ja, linzen! Bruine of groene linzen zijn goed. Maar ook rode linzen zijn een goed alternatief. Verruil 100 g soja korrels voor dezelfde hoeveelheid linzen en verhoog de hoeveelheid water een beetje, zodat het niet aanbrandt.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken