Pittige kalkoengehaktballetjes

Met een verwarmende harissa-tomatensaus

Recept voor kalkoengehaktballetjes
Doel muscle_building
Totale tijd 45 mins
Moeilijkheid Medium
Voedingswaarden (per portie)
kcal 619
Eiwitten 57 g
Vetten 11 g
KOOLHYDRATEN 69 g
Ingredients …

4 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
VOOR DE GEHAKTBALLEN:
60 g verse koriander
500 g mager kalkoengehakt
30 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 29,99
750 g blik
(€ 39,99/1kg)
40 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
1 tl gemalen komijn
Een snufje zout
1 el olijfolie

2.
VOOR DE SAUS:
0.5 el olijfolie
1 ui, in blokjes gesneden
0.5 tl chillivlokken
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
0.5 blokje kippenbouillon
0.5 citroen (de schil, fijngeraspt)
0.25 tl kaneel
2 el harissapasta
250 ml water
1 blik (400 gram) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

3.
SERVEREN MET:
250 g bruine volkorenrijst
4 el natuuryoghurt
60 g sla

Pittige kalkoengehaktballetjes

Met een verwarmende harissa-tomatensaus

Deze gehaktballetjes met kalkoengehakt bevatten weinig vet en veel eiwit, en danken hun heerlijke smaak aan de koriander en komijn. We hebben de vrij eenvoudige tomatensaus een beetje opgefleurd met pittige harissapasta, verwarmende kaneel en wat kikkererwten voor extra vezels en proteïne.

Preparation

  • Hak de stengels en blaadjes van de koriander fijn en doe ze in een mengkom met de kalkoengehakt, het eiwitpoeder, de Instant Oats en komijn. Breng op smaak met een snufje zout en meng met de hand tot één geheel.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Rol steeds een volle eetlepel van het gehaktballenmengsel tot een balletje en doe ze in de pan. Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
  • Verhit in een andere koekenpan op middelhoog vuur 1/2 el olijfolie en de gesnipperde ui. Bak tot ze goudbruin beginnen te worden, ongeveer 7-10 minuten. Voeg dan de chilivlokken, tomaten, het bouillonblokje, de citroenschil, kaneel, harissa en kikkererwten toe. Voeg vervolgens ongeveer 250 ml water toe aan de pan en roer alles door elkaar. Breng aan de kook en laat nog ongeveer 10 minuten sudderen zodat de saus iets kan indikken. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de gehaktballetjes en saus met de rijst, yoghurt en sla.
  • Eet smakelijk!

Onze tip: vegetarische balletjes

Eet je liever vegetarische balletjes? Maak dan in plaats van de kalkoengehaktballejes dit recept voor veganistische gehaktballen op basis van witte bonen.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love